Новини

Какво се случва покрай мен

Бургазлии дариха десетки книги за кампанията „Дар до сърце”

Кампанията на Младежката организация на ДБГ „Дар до сърце” успя да събере десетки книги, енциклопедии, речници и учебни помагала. В първата седмица от Новата година даренията ще стигнат до българското неделно училище в Малта, в което се обучават над 90 деца. Инициативата на младежите от „Движение България на гражданите” започна в началото на декември с подкрепата на Регионална библиотека „П. К. Яворов” в Бургас. „Успехът на кампанията е показателен за желанието да бъде съхранен и опазен българският дух и език зад граница. Всяко българско дете по света трябва да знае да пише и чете на родния си език. Това беше и причината да започнем събирането на българска литература, която да изпратим до неделното училище в Малта. Там една шепа хора – директор, учители и родители, правят невероятни неща, за да съществуват българските традиции и обичаи, да се чува българската реч”, каза председателят на МДБГ-Бургас Антон Иванов. „В рамките на кампанията „Дар до сърце” през офиса минаха толкова много бургазлии, за което им благодаря. Повечето от тях дариха произведения на български автори от личните си библиотеки. Когато сортирахме книгите, намерихме много мили послания и бележки вътре, писани преди 30 и повече години. Тези книги са имали дълъг живот и е чудесно, че ще попаднат в детски ръце, за да продължи тяхното съществуване. Самият аз реших да подаря на децата в българското училище стихосбирка на големия ни поет и революционер Христо Ботев”, допълни лидерът на ДБГ-Бургас Живко Табаков. Училище „Св. Св. Кирил и Методий” започва своята дейност през октомври 2015 г. Идеята за неговото създаване е на българската общност в Малта. Школото, стожер на българската култура и идентичност, е официално признато и се подпомага финансово от българската държава чрез Министерство на образованието и науката.

Антон Иванов оглави Младежката организация на ДБГ-Бургас

Антон Иванов е новият председател на Младежката структура на „Движение България на гражданите” – Бургас. Той бе избран на поста от Общото събрание на МДБГ, което се проведе в офиса на партията в морския град. Антон Иванов е на 29 години от Бургас. Завършил е специалност „Тонрежисура и виртуални студийни технологии” в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От 2008 г. работи в сферата на шоу бизнеса, управлява музикална компания, участва в работни групи за промени в Закона за Авторски Права и Сродни Права (ЗАПСП), член е на дружество за колективно управление на авторски права свързани с музика – Мюзикаутор, член на Българска Музикална Асоциация - БМА. От 2015 г. усилено работи в сферата на разпространение на аудио и видео съдържание в онлайн среда, където си партнира с компании от САЩ, Русия, Франция и Австрия. Иванов подчерта, че пред МДБГ стои сериозно предизвикателство – да отговори на нуждите на младите хора в сферата на образованието и пазара на труда. „Стремежът ни е младите хора на Бургас да бъдат граждански ангажирани, което включва участието им в различни видове инициативи. Младежката организация винаги е следвала и ще продължи да подпомага политиките на „Движение България на гражданите” и десните хора в борбата за силна държава на свободни хора, честно правосъдие, качествено здравеопазване и иновации в образованието”, заяви Антон Иванов след избора си за председател на МДБГ. „Вие сте хората, от които зависи реалното бъдеще на България и Бургас. Не позволявайте някой друг да решава вместо вас, да определя как да живеете. Вие не сте резервната банка от кадри, която се употребява по време на избори, а живата кръв на реформаторските, на десните политики”, се обърна към младежите лидерът на ДБГ-Бургас Живко Табаков.

Общинският съветник Живко Табаков ще приема граждани в понеделник

Председателят на Постоянната комисия по туризъм към ОбС – Бургас Живко Табаков ще има приемен ден за граждани в централата на „Движение България на гражданите“ – Бургас (улица „Фердинандова“ 2 Б). Живко Табаков е член и на Постоянната комисия по международно сътрудничество, оперативни програми и неправителствени организации. Общинският съветник ще се срещне с граждани на 11 декември, понеделник, от 10:00 до 12:30 часа в централата на ДБГ – Бургас. Записванията се правят на телефон 0888 98 41 16.

Живко Табаков: Студенти, използвайте оръжието на образоваността!

По случай 8 декември общинският съветник от РБ и общински председател на "Движение България на гражданите" Живко Табаков отправя своите пожелания към всички студенти и преподаватели. "Уважаеми студенти и академични преподаватели, Поднасям Ви своите най-сърдечни поздрави по случай 8 декември, символ на нестихващата жажда за знания! Скъпи студенти, образованието е сила, устрем, жизненост, прогрес! Използвайте оръжието на образоваността, за да променяте, развивате и изграждате нови светове. Трупайте знания, защото някой ден те ще имат по-голяма стойност от злато. Уважаеми преподаватели, да си учител е призвание и отговорност! Вие имате най-тежката мисия – да създавате мислещи, знаещи и отговорни млади хора. Пожелавам на всички Ви много здраве, успехи и светло бъдеще! България има нужда от Вас! Честит празник!"

„Дар до сърце” на МДБГ-Бургас събира българска литература за неделното училище в Малта

За втора поредна година Младежката организация на „Движение България на гражданите” в Бургас дава старт на коледната си благотворителна инициатива под надслов „Дар до сърце”. Този път кампанията цели събирането на българска художествена литература, която ще бъде дарена на неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Малта. Кампанията се осъществява с подкрепата на Регионална библиотека „П. К. Яворов” и ще се проведе в дните от 5 до 22 декември 2017 г. Книгите ще се събират всеки делничен ден от 10:00 до 18:00 часа под коледната елха в офиса на „Движение България на гражданите”, намиращ се на ул. „Фердинандова” 2 Б. Не е задължително книгите да са нови, но е препоръчително да бъдат в добро състояние. „Качественото и достъпно образование винаги е било сред приоритети на „Движение България на гражданите”. Тазгодишната ни коледна инициатива е продиктувана от желанието българските деца да четат и знаят повече за своята история, национални герои и стожери на българщината, независимо къде се намират по света. Ние вярваме, че родолюбието не би могло да съществува без образованост. Решихме до коледното дръвче да поставим цитати от творби на български автори, които са непреходни във времето. Всеки, който донесе книги в офиса на ДБГ, ще може също да напише свой любим цитат”, споделиха от МДБГ. „През месец ноември имах честта да посетя българското неделно училище в Малта, където в момента се обучават над 90 деца на различна възраст. Останах приятно изненадан от постигнатите резултати само за три години от съществуването на школото. Ръководството е успяло да превърне учебното заведение в една малка България”, допълни общинският председател на ДБГ-Бургас Живко Табаков. След края на кампанията събраните книги ще бъдат изпратени до българското неделно училище в Малта. За повече информация: 0888 98 41 16 - пресофис на „Движение България на гражданите” - Бургас

Живко Табаков посети българското неделно училище в Малта

Председателят на Комисията по туризъм  и член на Комисията по международно сътрудничество, оперативни програми и неправителствени организации към ОбС- Бургас Живко Табаков посети българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Малта. Там той се срещна с директора Вълчо Вълчев, учители и ученици. Живко Табаков подари на училището книгата "История на Бургас", като пожела на децата да откриват нови светове, но никога да не губят корените си. Общинският съветник изрази и огромното си уважение към труда на учителите, които съхраняват българския дух зад граница и ги покани да опознаят Бургас. От своя страна директорът Вълчо Вълчев благодари на Табаков за подкрепата и интереса му към българското училище в Малта. Училище "Св. Св. Кирил и Методий" отваря врати през октомври 2015 г. Създадено е по инициатива на българската общност в Малта и се спонсорира от българското правителство. Вече трета учебна година в него се обучават над 90 деца от смесени бракове на различна възраст. Занятията се провеждат всяка събота и неделя по одобрена програма от Министерството на образованието. Към школото има сформирани различни групи по интереси, както и Родителски съвет, който участва при взимането на решения, свързани с учебния процес. Идеята на неделното училище е да направи възможно събирането и обединението на всички  български деца, които живеят в Малта, като им даде познания за България, езика и традициите ни. В тази връзка Младежката организация на "Движение България на гражданите" – Бургас е взела решение тазгодишната коледна кампания "Дар до сърце" да бъде насочена към събирането на българска художествена литература, която ще бъде дарена на училището в Малта.

ПОЛУЧАВАЙТЕ АКТУАЛНИ НОВИНИ И СЪБИТИЯ

Въведете вашия e-mail адрес и винаги ще сте в течение с работата ми!

Или ме последвайте в

Социалните мрежи!