Официален сайт на Живко Табаков

Живко Табаков

Обръщение на Живко Табаков

към Бургазлии

Скъпи съграждани,

През 2013 г. реших да участвам в обществения живот на Бургас, воден от убеждението, че материалното благосъстояние на хората, живеещи в родния ми град, трябва да бъде подобрено, а скъсаната връзка между институции и граждани – възстановена. Вярвах и продължавам да вярвам, че Бургас може да бъде силен град на свободни хора, който предоставя на гражданите добри доходи, качествено здравеопазване и образование, социална равнопоставеност, сигурност, чиста околна среда и възможности за развитие на силна икономика и конкурентноспособен туризъм.

В последните години Бургас е изправен пред сериозно изпитание, породено от липсата на работеща икономика, ниско трудово възнаграждение и недостатъчни възможности за реализация. Високите данъци, повишаването на цените на услугите, отсъствието на здрава бизнес среда и инвеститорски интерес, напускането на младите хора, засилиха усещането за неудовлетвореност и гняв към управляващите. 

Гневен съм и аз и споделям Вашите тревоги, защото Бургас не е само град на приятелските кръгове на кмета и ГЕРБ, не е само на елита, но и на всички бургазлии, които искат да се развиват и успяват без лични връзки или богатство, а от работа и компетенции.

Бургас винаги е бил различен със своята атмосфера. Бургас провокира въображението, вълнува и ражда таланти в различни сфери. Техните успехи са повод за гордост, единение, солидарност и подкрепа. Бургазлии са силни хора и хиляди пъти са показвали, че заедно могат да градят по-добър и справедлив живот, но и да свалят доверието си от онези, които не го заслужават. 

Бургас не заслужава това управление, в което на гражданите са раздадени второстепенни роли. Бургазлии трябва да държат контрола върху местната власт и да участват в разпределянето на публичните ресурси. Да знаят кой и как харчи техните пари. Убеден съм, че съдбата на града ни зависи от нас като едно цяло, но и от решенията на всеки един поотделно.

Бургас трябва да има посока и ние заедно можем да я зададем!

С уважение,
Живко Табаков

 

Общински съветник НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ (45-то и 46-то НС) ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТЕН КООРДИНАТОР И ОБЩИНСКИ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА "ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ" – БУРГАС ЧЛЕН НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ОУТР "БУРГАСКИ ЧЕРНОМОРСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ РАЙОН"

“Избери посока на Бургас”

АКТУАЛНО

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков: Напълно подкрепям исканията на ресторантьорския бранш

Исканията на туристическия бранш са справедливи. Нормално е да се търсят компенсации от държавата, след като същата ги поставя в невъзможност да работят. Час по-скоро служебното правителство трябва да съобщи новият дизайн на мярката 60/40, от която засегнатият бизнес ще може да се възползва, за да има някаква предвидимост за всички работещи. Това коментира експертът в туризма Живко Табаков по повод днешния протест на бранша.  С актуализацията на бюджета за 2021 туристическият бранш ще получи 70 млн. лв. 60 млн. от тези 70 са безвъзмездни средства в подкрепа на хотелиери, ресторантьори, туроператори, турагенти и за всички предприятия в туризма; 6 милиона са за туроператори за възстановяване на неизплатени суми за нереализирани пътувания; 4 милиона лв. за екскурзоводи като целева помощ.  На практика с тези 60 милиона, за които от ден първи се борих в Парламента, а преди това и на улицата, браншът ще може да покрие част от фиксираните и променливите си разходи, като това цели да компенсира наемните отношения и повишаването цената на тока за времето, в които обектите няма да работят нормално, допълни още Табаков.  Припомняме, че през последния един месец от Изправи се. БГ настояваха за  увеличаване на мярката от 60/40 на 80/20, помощ за фиксираните разходи на ресторантьорите и засегнатия бизнес,  осигуряването на средства за PCR тестове за входящ и изходящ туризъм,  както и за обезщетения на екскурзоводите и планинските водачи.

Живко Табаков: Туристическият бранш ще има своята заслужена финансова подкрепа

Туристическият бранш ще има своята заслужена финансова подкрепа, коментира след продължилото 2 часа след полунощ гласуване на актуализацията на бюджета за 2021 г. депутатът от Изправи се. БГ! ние идваме и член на парламентарната комисия по икономическа политика, иновации и туризъм Живко Табаков.  Гласувахме 70 млн. лв. да отидат за един от най-засегнатите от Ковид 19 сектори в България. 60 млн. от тези 70 са безвъзмездни средства в подкрепа на хотелиери, ресторантьори, туроператори, турагенти и за всички предприятия в туризма; 6 милиона са за туроператори за възстановяване на неизплатени суми за нереализирани пътувания; 4 милиона лв. за екскурзоводи като целева помощ, обясни Табаков.  Той уточни, че това са средства, извън популярната мярка 60/40, от които ще може да се възползва туристическият бизнес. През последния един месец от Изправи се. БГ настояваха за увеличаване на мярката от 60/40 на 80/20, помощ за фиксираните разходи на ресторантьорите и засегнатия бизнес, осигуряването на средства за PCR тестове за входящ и изходящ туризъм, както и за обезщетения на екскурзоводите и планинските водачи. Застанаха зад туристическия бранш, като ясно заявиха, че затваряне и ограничаване на бизнеса може да става само след ясно разписани компенсации.  По думите на Табаков гласуваните 70 млн. лева средства са пробив в политиката по отношение на туризма и глътката въздух за всички в бранша.

Живко Табаков: Ще настояваме над 110 млн. да отидат като допълнителна помощ на туристическия бранш

31,5 млн. от тях групата на ИБГНИ ще предложи да се заложат за PCR тестове за входящ и изходящ туризъм, както и за екскурзоводите, и планинските водачи Целият туристически бранш в момента апелира за яснота при налагането на противоепидемичните мерки, които ще влязат в сила от 7 септември със заповед на министъра на здравеопазването. Ние ще настояваме над 110 млн. да отидат  като допълнителна помощ на туристическия бранш. Това каза през журналисти в Народното събрание народният представител от ИБГНИ и член на Комисията по икономическа политика, иновации и туризъм Живко Табаков. Той поясни, че 31,5 млн. от групата на ИБГНИ ще предложат да се заложат за PCR тестове за входящ и изходящ туризъм, както и за екскурзоводите, и планинските водачи. Искаме държавата да предостави на самоосигуряващи се лица - правоспособни екскурзоводи и планински водачи, вписани в Националния туристически регистър, които са засегнати от спад на доходите от упражняването на професиите, безвъзмездни средства в размер до  6 500 000,00 лева.  Парите следва да се разпределят на пропорционален принцип спрямо броя на подадените заявления за подпомагане и реализирания доход от упражняването на дейността през 2019 г., но не-повече от 8 000 лева, допълни още Живко Табаков. Народният представител заяви, че следващата седмица ще внесат към актуализацията на бюджета и искането държавата да предоставя на туроператори и организаторите на конгреси и търговски изложения безвъзмездни средства в общ размер на 25 млн. лв. за разходи за PСR тест на туристи и за участници в организирани конгресни и събитийни прояви. Сред останалите мерките, за които от ИБГНИ ще настояват и ще подкрепят са: 75 млн. лева за фиксираните разходи, ставката от 9 % за ДДС да бъде запазена за още една година, удължаване на срока на действие на мярката 35 евро за субсидиране на седалка в самолетите, както и досега действащата мярка от 60/40 да бъде променена на 80/20. За тази цел от ИБГНИ ще водят активни разговори по тяхното прилагане с кабинета на служебното правителство.  

Живко Табаков: Гласувах за съставянето на честно правителство

Точно в 10:30 часа водачът на листата на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!” за МИР 2-Бургас Живко Табаков упражни правото си на глас. Табаков гласува в избирателна секция № 157 в СУ „Димчо Дебелянов” в бургаския комплекс „Славейков”. „Дадох своя глас за хората, които ще положат усилия да съставят честно правителство . Гласувах за стабилност, работа и подкрепа от страна на държавата към българските граждани. Гласувах да имах промяна на досегашния модел на управление”, сподели пред медиите Живко Табаков, след като пусна бюлетината си. Той допълни, че днешните избори са изключително важни, защото от техния резултат зависи управлението на държавата през следващите четири години. „Призовавам всички хора от Бургас и областта да отидат днес до урните и да упражнят правото си на глас. Плажът могат да го правят цяло лято, но не всеки ден е 11 юли. Ако искат на политическото статукво да бъде сложен край, сега е моментът да променят бъдещето на България в различна посока” , коментира още Живко Табаков.

„Изправи се! Мутри вън!” от Бургас: Тръгваме към уверена победа на изборите на 11 юли

 „На прага на изборния ден заставам пред вас с високо вдигната глава, защото в рамките на 45-то Народно събрание ние не предадохме доверието на хората. Успяхме да изпълним най-важната си задача – ревизия на управлението на Борисов, която ще продължим и в следващия Парламент. Социологическите проучвания ни отреждат сигурно място в  следващото Народно събрание с още по-силно представителство, така че тръгваме към уверена победа на изборите на 11 юли". Това каза водачът на листата за МИР 2 Бургас Живко Табаков пред симпатизанти на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!” на Откритата сцена Охлюва в морския град. Гости на представянето на листата бяха председателят на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова и председателят на „Движение 21” Татяна Дончева. Табаков подчерта, че най-важно е да бъде продължена политиката по разкриване на корупционни схеми, както и спирането на назначаването на партийни калинки на ръководни постове. „Да демонтираш модела Борисов обаче само не е достатъчно, хората очакват стабилност и сигурност, изразяващи се в ефективно правосъдие, качествено здравеопазване, достойно възнаграждение, която ние ще им дадем”, каза още Табаков. Вторият в листата Драгомир Ошавков припомни, че в 45-то Народно събрание са били най-малката, но най-работещата група. В рамките на няколко пленарни заседания са внесли над 30 законопроекта. „Вярно е, че за краткия си живот Комисията Мая Манолова не успя да разгледа всички постъпили сигнали, но тя успя да отвори широко портите на човешката сила да преодолее страха, който присъстваше у хората”, допълни адвокат Ошавков. „Страхът си отива, ГЕРБ си отиват. И това е най-важната новина след изборите в Благоевград. Ако има честни избори с машинно гласуване, ГЕРБ не просто не са първи – те са трети. Ние сме на ход”, изрази увереност Мая Манолова.” „Мисля, че справедливостта трябва да бъде нещото, което да удовлетвори всички. Тя да бъде за назидание на ония, които 12 години ограбваха и се надсмиваха, и смятаха всеки човек, който се придържа към 10-те Божи заповеди, за глупак. Справедливост означава хората, които крадоха, да отидат в затвора”, бе категорична Татяна Дончева, лидер на „Движение 21”. За Коалиция „Изправи се! Мутри вън!” може да гласувате с бюлетина номер 8.

Живко Табаков: Гласувах за обикновените хора, за да живеят по-добре в България

Точно в 10:00 часа водачът на листата на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!” за МИР 2-Бургас Живко Табаков упражни правото си на глас. Табаков гласува в избирателна секция № 157 в СУ „Димчо Дебелянов” в бургаския комплекс „Славейков”. „Дадох своя глас за обикновените хора, които имат нужда от по-добър живот, за промяната на досегашния модел в Република България, за ревизия на властта, за преизчисляване на пенсиите”, сподели пред медиите Живко Табаков, след като пусна бюлетината си. Той допълни, че днешните избори са изключително важни, защото от техния резултат зависи управлението на държавата през следващите четири години. „Гласуването става за минути, но тези няколко минути ще предопределят нашето бъдеще, затова бъдете активни! Нека днешният дъжд е символ на изминаването на всичко старо и започването на чисто от утрешния ден” , коментира още Живко Табаков.

Последвайте ме в

Социалните мрежи!