Новини

Какво се случва покрай мен

13 340 души се обявиха против ''Зелената зона'' през почивните дни в Морската градина

13 340 души се обявиха против ''Зелената зона'' през почивните дни в Морската градина

Добре е мнозинството общински съветници да не пренебрегват силата на улицата

13 340 души са положили своя подпис в подкрепата на искането за отпадане на "Зелената зона" през почивните дни в Морската градина, съобщи на извънредна пресконференция общинският съветник и общински председател на ДБГ-Бургас Живко Табаков, който бе инициатор на подписката.

"Количеството на подписалите се хора е много по-голямо от мнозинството в Общинския съвет. Това е пряката демокрация, тя е барометър на общественото мнение, което на практика обезценява мнението на една шепа хора, седнали зад банките в местния парламент'', заяви общинският съветник.

Табаков сподели, че с подписката е бил разбит митът за искане на ''Зелена зона'' от живущите в к-с ''Лазур'', а много от хората изобщо не са знаели за решението на мнозинството от декември 2017 г.

''Прекъснат е диалогът с гражданите. Има дефицит на млади хора в работоспособна възраст. Голяма част от бизнеса в града е слаб и зависим – няма потребление, няма реални приходи. Добре е мнозинството общински съветници да не пренебрегват силата на улицата и общественото мнение, защото то „говори” и има какво да им каже. Напоследък поставя много наболели въпроси. Работата на местните парламентаристи не се изчерпва само с изказвания от трибуната'', посочи още Живко Табаков.

Табаков прикани на утрешната сесия, когато ще се разглежда предложението за частично отпадане на зоната, общинските съветници да послушат гласа на обществеността и да не оправдават въвеждането на ''Зелената зона'' с измислени аргументи.

Подписката срещу ''Зелената зона'' през почивните дни започна на 29 март и продължи до 22 април. От ''Движение България на гражданитe'' се обявиха за свободен достъп до плажа, равнопоставеност на бизнеса, изграждане на повече паркинги и развитие на туризма.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!