Биография

Живко Табаков

Биография

Живко Иванов Табаков е български политик и експерт в сферата на туризма, общински председател на ПП „Движение България на гражданите“. Народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание на Република България и общински съветник в Общински съвет Бургас мандат 2015-2021 г.  Той е съветник в политическия кабинет на министъра на туризма Николина Ангелкова в периода март 2015 – януари 2017 г. Член е на Изпълнителния съвет най-мащабната туристическа организация в района на Южното Черноморие – „Бургаски Черноморски туристически район”.

Живко Табаков е роден в Бургас през 1977 г. Има магистърска степен по международен бизнес от университет "Проф. д-р Асен Златаров". По-рано завършва специалностите "Управление на хотели и ресторанти" и "Бизнес администрация в туризма". Завършил е Българско училище за политици „Димитър Паница”. От 1998 година работи в сферата на туризма. Управлява и консултира редица успешни компании. Професионалното си израстване в сферата на туризма, обществените услуги и рекламата прави като мениджър във фирмите: „Лагуна Турс”; „Венид Мениджмънт Груп” ООД; „Лиоматик” ООД. Бил е търговски консултант в „Петрол Холдинг” АД; „Перла Турист” АД; „Форт Нокс” ООД. Владее английски и руски език. Семеен.

Реализирани проекти:

Агенция по заетост в туризма "Апхил", лицензиране на първото ЛИНКС Голф игрище в България – "Сливен голф ЛИНКС", маркетингови стратегии на аква паркове.

През последните над 20 години в сферата на туризма изгражда добри бизнес отношения с представителите на почти целия дребен и среден бизнес в Бургаска област, както и с браншовите организации. Има сериозен административен опит в управлението на хора и създаването на организация на работещи предприятия.

Хобита:

фитнес, яхтинг, голф, лов, подводно гмуркане, ски спортове

Любим цитат:

"Можеш да загубиш войната, само ако сам се оттеглиш от нея" - Сун Дзъ "Изкуството на войната"

 

Общински съветник НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ (45-то и 46-то НС) ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТЕН КООРДИНАТОР И ОБЩИНСКИ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА "ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ" – БУРГАС ЧЛЕН НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ОУТР "БУРГАСКИ ЧЕРНОМОРСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ РАЙОН"

“Избери посока на Бургас”

Последвайте ме в

Социалните мрежи!