Биография

Живко Табаков

Биография

Живко Табаков е роден в Бургас през 1977 г. Има магистърска степен по международен бизнес от университет "Проф. д-р Асен Златаров". По-рано завършва специалностите "Управление на хотели и ресторанти" и "Бизнес администрация в туризма". От 1998 година работи в сферата на туризма. Управлявал и консултирал редица успешни компании. От началото на 2015 г. до януари 2017 г. е съветник в Политическия кабинет на министъра на туризма - Николина Ангелкова. През 2015 г. е избран за председател на Постоянната комисия по туризъм към Общински съвет-Бургас, която оглавява до ноември 2018 г.

Професионалното си израстване в сферата на туризма, обществените услуги и рекламата прави като мениджър във фирмите: "Лагуна Турс"; "Диневи Груп"; "Венид Мениджмънт Груп" ООД; "Лиоматик" ООД; "Венид Електрик Байсикълс" ООД; "Венид Делукс" ООД; "Венид Айс" ООД; "Венид Арт" ООД. Бил е търговски консултант в "Петрол Холдинг" АД; "Перла Турист" АД; "Форт Нокс" ООД.

Реализирани проекти:

Агенция по заетост в туризма "Апхил", лицензиране на първото ЛИНКС Голф игрище в България – "Сливен голф ЛИНКС", маркетингови стратегии на аква паркове.

През последните 21 години в сферата на туризма изгражда добри бизнес отношения с представителите на почти целия дребен и среден бизнес в Бургаска област, както и с браншовите организации. Има сериозен административен опит в управлението на хора и създаването на организация на работещи предприятия.

От 2013 г. е заместник областен координатор и общински председател на ПП "Движение България на гражданите" – Бургас. От октомври 2015 година е общински съветник от ДБГ, член е на Консултативния съвет по туризъм към Община Бургас и на Управителния съвет на ОУТР "Бургаски черноморски туристически район". През 2016 г. е избран за член на Националния съвет на ПП "Движение България на гражданите". Владее английски и руски език.

Хобита:

фитнес, яхтинг, голф, лов, подводно гмуркане, ски спортове

Любим цитат:

"Можеш да загубиш войната, само ако сам се оттеглиш от нея" - Сун Дзъ "Изкуството на войната"

 

Общински съветник Заместник областен координатор и общински председател на "Движение България на гражданите" – Бургас Член на Изпълнителния съвет на ОУТР "Бургаски черноморски туристически район" Председател на Постоянната комисия по туризъм към ОБС-Бургас

“Избери посока на Бургас”

Последвайте ме в

Социалните мрежи!