Новини

Какво се случва покрай мен

„Дар до сърце” на МДБГ-Бургас събира българска литература за неделното училище в Малта

„Дар до сърце” на МДБГ-Бургас събира българска литература за неделното училище в Малта

За втора поредна година Младежката организация на „Движение България на гражданите” в Бургас дава старт на коледната си благотворителна инициатива под надслов „Дар до сърце”. Този път кампанията цели събирането на българска художествена литература, която ще бъде дарена на неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Малта. Кампанията се осъществява с подкрепата на Регионална библиотека „П. К. Яворов” и ще се проведе в дните от 5 до 22 декември 2017 г.

Книгите ще се събират всеки делничен ден от 10:00 до 18:00 часа под коледната елха в офиса на „Движение България на гражданите”, намиращ се на ул. „Фердинандова” 2 Б. Не е задължително книгите да са нови, но е препоръчително да бъдат в добро състояние.

„Качественото и достъпно образование винаги е било сред приоритети на „Движение България на гражданите”. Тазгодишната ни коледна инициатива е продиктувана от желанието българските деца да четат и знаят повече за своята история, национални герои и стожери на българщината, независимо къде се намират по света. Ние вярваме, че родолюбието не би могло да съществува без образованост. Решихме до коледното дръвче да поставим цитати от творби на български автори, които са непреходни във времето. Всеки, който донесе книги в офиса на ДБГ, ще може също да напише свой любим цитат”, споделиха от МДБГ.

„През месец ноември имах честта да посетя българското неделно училище в Малта, където в момента се обучават над 90 деца на различна възраст. Останах приятно изненадан от постигнатите резултати само за три години от съществуването на школото. Ръководството е успяло да превърне учебното заведение в една малка България”, допълни общинският председател на ДБГ-Бургас Живко Табаков.

След края на кампанията събраните книги ще бъдат изпратени до българското неделно училище в Малта.

За повече информация:

0888 98 41 16 - пресофис на „Движение България на гражданите” - Бургас

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!