Новини

Какво се случва покрай мен

Декларация от Живко Табаков, кандидат за кмет на Бургас

Декларация от Живко Табаков, кандидат за кмет на Бургас

ДЕКЛАРАЦИЯ

Живко Табаков – общински председател на „Движение България на гражданите“ и кандидат за кмет на община Бургас

 

Уважаеми госпожи и господа,

Преди два месеца Националният съвет и общинската структура на Движение България на гражданите издигнаха моята кандидатура за кмет на Бургас. Още в началото заявих, че приемам това като сериозен ангажимент и съм готов да се кандидатирам, само ако получа подкрепата на останалите партии в Реформаторския блок. Приех тази номинация, с ясното съзнание, че по този начин Реформаторският блок ще получи възможност да носи отговорност пред своите избиратели, а те самите да получат своя алтернативен десен избор за управлението на Бургас.

Искам да благодаря на многобройните членове и симпатизанти на Реформаторския блок, които през последните месеци демонстрираха своята подкрепа за моята кандидатура и ми дадоха доверието си в аванс. За мен тази подкрепа е важна мотивация да продължа да работя за Бургас и да дам всичко от себе си за общия ни успех по време на предстоящата предизборна кампания.

През последните седмици, проведох няколко професионални срещи с кмета Димитър Николов, на които му представих основните акценти в моята програма, а именно през следващия мандат туризмът да се превърне в основен приоритет за Община Бургас и да се предприемат мащабни мерки за превръщането на града ни в целогодишна туристическа дестинация. Господин Николов прие с готовност голяма част от моите предложения и пое ангажимент за изпълнението им през следващия управленски мандат.

Това е причината днес да оттегля своята кандидатура за кмет на община Бургас.

Заедно с оттеглянето на моята кандидатура, призовавам партиите от Реформаторския блок и техните членове и симпатизанти да подкрепят Димитър Николов за кмет на община Бургас. Това ще бъде предпоставка за формиране на стабилно дясно управляващо мнозинство в следващия Общински съвет, от което Реформаторският блок ще бъде важна и неизменна част.

Убеден съм, че Бургас се нуждае от управление, в което Реформаторския блок да бъде стабилен фактор при вземането на решения. Това ще бъде от полза единствено и само за бургазлии.

Декларирам, че както досега, така и занапред ще продължа да работя за Реформаторския блок. Най-важната цел за мен оттук нататък, е реализирането на програмните намерения, които вече заявих и които ще развия по време на предизборната си кампания.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!