Новини

Какво се случва покрай мен

Димитър Делчев, ДБГ: Да се внедри система за проследяване на корупционно поведение в общините

Димитър Делчев, ДБГ: Да се внедри система за проследяване на корупционно поведение в общините

Община Бургас може да внедри система, която да проследява дали сред служителите на администрацията има признаци на корупционно поведение. Това каза по време на онлайн студиото „Избери посока на Бургас” с тема „Сигурност” лидерът на „Движение България на гражданите” Димитър Делчев.

„Ако се окаже, че в определен отдел един и същ служител се бави прекалено много с обработката на преписки, то това е проблем и означава червен флаг. После се оказва, че друг служител в определено време винаги е в отпуска, когато трябва да се взимат решения - също червен флаг. Така системата преценява къде има потенциал за корупционно поведение. Всички кметове желаят да знаят, когато има дребна корупция с общините им”, подчерта Делчев.

Лидерът на ДБГ отбеляза обаче, че голямата корупция всъщност била в обществената поръчки. Поставянето на видеонаблюдение и приемането на анонимни сигнали, каквато е и практиката, предложена от Европейската комисия, можели да помогнат в борбата срещу нечистите сделки.

Делчев бе категоричен, че именно корупцията изяжда качеството на живот на хората в България.  

„Корупцията изяжда пътищата, затова правим постоянно ремонти на нови участъци, изяжда природата, защото някой е дал пари под масата, за да си построи хотел на пясъка. Корупцията е враг на хората и обществото трябва да има крайна търпимост към нея”, заключи Димитър Делчев.

 

 

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!