Движение България на гражданите

Нашите идеи и приоритети за развитие на България

Приоритетите в бъдещата програма на ПП „Движение България на гражданите“, която ще бъде изпълнена при управлението на партията, съдържат три основни стълба.

Първият стълб е „гражданският“, който ще гарантира овластяване на хората чрез въвеждането на механизми за контрол върху властта, премахване на пречките пред провеждането на местни референдуми и стъпки към приемането на нова Конституция.

Вторият стълб в управленската програма на партията е посветен на „икономиката“. България се нуждае не само от стабилност, а от растеж. Именно затова, ПП „Движение България на гражданите“ подготвя реални реформи в здравеопазването, образованието, администрацията и пенсионната система. Целта на първият ни мандат е да възстановим икономическите нива от преди 2009-та година и да осигурим икономически растеж над средния в Европейския съюз.

Третият стълб на управленските приоритети е озаглавен „България на бъдещето“ и предвижда радикална реформа в съдебната система и изваждане на прокуратурата от съдебната система, пряк избор на членовете на Висшия съдебен съвет и отпадане на парламентартната квота на Съвета, както и въвеждането на електронно гласуване и премахване привилегиите на властта.

Свалете пълната ни Политическа програма от тук:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!