Новини

Какво се случва покрай мен

Кампанията

Кампанията "Дар до сърце" на МДБГ зарадва деца в неравностойно положение с куп подаръци

В инициативата се включиха дарители от цялата страна

Благотворителната инициатива "Дар до сърце", организирана от младежите на "Движение България на гражданите", зарадва децата от Дом за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов" в Бургас с куп подаръци. Младите надежди на партията се превърнаха в джуджетата на Дядо Коледа и занесоха коледните изненади на малчуганите лично.

Децата от Дома получиха нови дървени играчки и дрешки, които бяха разопаковани на мига. В продължение на 20 дни подаръците се събираха под патриотичната коледна елха в бургаския офис на ДБГ.

"Няма по-голямо щастие от това да видиш радостта в чистите детски очи. Донесохме топлина на тези малки ангели, а в замяна взехме нежни прегръдки и усмивки. Сега разбираме и усещаме колко е била важна нашата инициатива. Благодарим на всички, които отделиха време и средства, за да подкрепят нас и децата. Получихме пратки от цялата страна, значи сме докоснали много хора с щедри сърца", коментираха от МДБГ.

Младежите допълниха, че имат намерение кампанията "Дар до сърце" да се превърне в традиция. Всеки път инициативата ще е насочена към различни институции.

Дом за медико-социални грижи "Вяра, Надежда и Любов" е основан през 1953 г. Днес в Дома живеят 92 деца на възраст от 0 до 3 години, а Дневният център се посещава от 45 деца с различни увреждания. За тях се грижат 190 висококвалифицирани професионалиста в медицината и социалната дейност.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!