Новини

Какво се случва покрай мен

Кампанията на Трайчо Трайков не е популистка, не сме си позволили да печелим гласове благодарение на лъжи

Кампанията на Трайчо Трайков не е популистка, не сме си позволили да печелим гласове благодарение на лъжи

Очаквам да сме успели да убедим максимално широк кръг избиратели, че Трайчо Трайков е най-добрият избор, каза Живко Табаков​

Г-н Табаков, Вие посетихте всички населени места в община Бургас, а и голяма част от областта, срещнахте се с много хора. Как те приемат кандидатурата на Трайчо Трайков за кандидат-президент и какъв резултат очаквате от Бургаска област?

Очаквам да сме успели да убедим максимално широк кръг избиратели, че Трайчо Трайков е най-добрият избор. Мисля, че голяма част от хората, с които успяхме да говорим, се отнасят със симпатия към г-н Трайков. Надявам се тази симпатия да получи и своето отражение в изборните резултати за нашия кандидат.

Разпознаваема фигура ли е Трайчо Трайков, предвид това, че той не залага на популизма, умерен е, евроатлантически ориентиран и не залита в крайности и демагогия, нещо, което правят други претенденти за поста?

Усещането ми е, че г-н Трайков има не лоша разпознаваемост. Действително нашата кампания не е популистка и ние не сме си позволили да печелим гласове благодарение на лъжи. Като сериозна формация ние сме длъжни да предложим на хората нормален избор. Лично аз съм удовлетворен от тази част на кампанията, въпреки че тя може и да ни кара да изглеждаме малко скучни. Но по-добре малко скучни, отколкото много смешни.

Реформаторският блок като проект е елитарна политическа организация, популярна в най-големите градове. В тази връзка успявате ли, казано на жаргон, да пробиете и в малките населени места?

Никога не съм възприемал тезата, че Блокът трябва да бъде формация на големите градове. Мисля, че с кампанията в Бургаска област показахме много ясно, че не сме загърбили по-малките населени места. Резултатите от работата в по-малките общини не могат да се видят веднага. Там са необходими по-дългосрочни усилия, които сме длъжни да положим. Лично аз работя непрестанно в малките населени места и в качеството си на общински съветник, и в качеството си на председател на ДБГ – Бургас.

Социологическите проучвания обаче не дават сериозни шансове на вашия кандидат. Смятате ли, че той може да стигне до балотаж?

Не е моя работа да давам прогнози. Това е работа на социолозите и анализаторите. Моята работа е да работя за кампанията с всички сили, а след изборите, на база реалните резултати, ще направим анализ и бъдете убедени, че ще вземем необходимите мерки, за да се представим по-добре следващия път.

Има си сили г-н Трайков да бъде основата върху, която след изборите ще се изгради нов политически проект с участието на партиите в РБ?

Не мисля, че краят на предизборната кампания е времето, в което трябва да говорим за бъдещи проекти и за реорганизация на настоящи. Времето за подобни анализи е след изборите и тогава обещавам да кажа своето мнение. 

Г-н Табаков, няма как да пропуснем и въпроса с колегите ви от Реформаторския блок. Понесохте доста критики заради това, че тръгнахте самостоятелно на политическа обиколка в община Бургас, а не със щаба, който всъщност изглеждаше доста пасивен в тези избори. Как ще отговорите на тези критики?

Просто не знам как да тръгна с щаб, който е пасивен. Това означава да не правя нищо. Моите обиколки винаги са били отворени за колегите от другите партии – всеки от тях беше добре дошъл на всички мероприятия, които организирахме в тази кампания. Ако проблемът е, че не съм бил пасивен, то приемам тези упреци по-скоро като комплимент, отколкото като критика. Не съм чувал пасивността да е успешна политическа тактика. Нямам намерение да се заяждам на дребно с никого, още по-малко с хора, с които сме от една формация. Надявам се кампанията, която нашият народен представител проведе на стената си във Фейсбук, да даде добри резултати.

Източник: flagman.bg

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!