Новини

Какво се случва покрай мен

Кандидатът за кмет Живко Табаков: Страхът, че Димитър Николов ще бъде на балотаж накара администрацията на ГЕРБ да стартира изборните си репресии /видео/

Кандидатът за кмет Живко Табаков: Страхът, че Димитър Николов ще бъде на балотаж накара администрацията на ГЕРБ да стартира изборните си репресии /видео/

Дебатът трябва да бъде между мен и Димитър Николов. Нека, ако той и неговият екип решат, че програмата им е по-добра от нашата, да заповядат на дебат и да опонират. Не е нормално по време на кампания, когато ние показваме мерките, с които ще подобрим живота на бургазлии, да ни се отговаря по социалните мрежи, продължи Живко Табаков

Призовават администрацията на ГЕРБ в Община Бургас да спре с изборните си репресии върху своите политически опоненти. Това заяви кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков, след като служители на администрацията се опитаха да окажат натиск и отстранят предизборни шатри на "Движение България на гражданите" в града ни. Пред бургаски медии той представи и скандален запис, от който ясно се чува как Стефан Дубаров, директор на ЦАУ "Зора", иска с незаконни действия да премахне подвижна шатра на ДБГ в к-с "Лазур".

"Съжалявам, че по време на предизборна кампания се занимаваме с такъв прецедент, но случващото се през последните няколко дни е повече от обезпокоително. От началото на седмицата получавам сигнали, че г-н Стефан Дубаров ни прави забележки, че имаме неправомерно разположени шатри, свързани с предизборната кампания. От администрацията са изпратили г-н Дубаров с електронна ролетка да замерва шатрите ни, за да проверява дали отговарят на всички изисквания. Териториалният директор на ЦАУ "Освобождение" Мария Михалева от своя страна се е обадила, че част от шатрите ни не могат да бъдат по места", каза Табаков.

Кандидатът за кмет показа и три разрешителни за разполагане на шатри, които са с поставени подписи и печати още от 30 август. В тях ясно е написано, че от ДБГ имат разрешително за подвижна шатра, като всички заявления са входирани в срок, както го изисква наредбата на Общината.
 
"Стефан Дубаров още от сутринта е чакал нашите промоутъри в "Лазур", за да се уточнят какви размествания трябва да бъдат направени. На записът се чува ясно как Дубаров твърди, че разрешителното за шатрата на ДБГ не отговаря на изискванията и няма печат, което явно не е истината. Застъпниците на ДБГ се опитват да обяснят на  държавния служител, че имат всички нужни разрешителни, но той отговаря с реплики като: "Вие явно не сте в ред", "Български говорите ли?!", "Няма да се женя за Живко Табаков" и др. Освен това промоутърите получават и предупреждение: "да внимават до края на седмицата, че нещо ще се случи", продължи водачът на листата на ДБГ за Общински съвет.
 
Живко Табаков поискал и лична среща с териториалните директори, оказвали натиск върху промоутърите на ДБГ, но те не били на работните си места.

"Нека ГЕРБ не се страхува, че ще загубят изборите. Ако смятат, че изборите ще се решат с изместване на една шатра с няколко метра, то това не говори добре за демокрацията в града ни. Освен това Мария Михалева е поискала лично наши кандидати за съветници да й се обадят, когато си преместим шатрата, за да дойде лично и да провери. Г-н Дубаров също така ни каза, че не може да имаме поставена шатра на 22 октомври до Морското казино, защото тогава щяло да има военно мероприятие. Ние във военно положение ли сме!? Бургазлии от кое се интересуват - бъдещето на града си или кратка военна програма!?", каза още кандидатът за кмет на Бургас.

Табаков припомни, че кандидатите за кметове имат качество на длъжностни лица по НК и са със статут на неприкосновеност. Той призова временно изпълняващия длъжността кмет на Бургас да озапти всички териториални директори на ГЕРБ в града, след като от ДБГ вече имат и сигнали, че териториалната директорка на Долно Езерово Антоанета Манолова минавала и събирала агитационни материали на партията.

"От общинска администрация се държат като заптиета - вървят и мачкат местната демокрация. Вероятно това се дължи на скорошните социологически проучвания, че Димитър Николов ще бъде на балотаж за кмет. Сега и цялата администрация е впрегната да коментира по социалните мрежи и под мои постове какво щял да загуби Бургас, ако има нов кмет. Дебатът трябва да бъде между мен и Димитър Николов. Нека, ако той и неговият екип решат, че програмата им е по-добра от нашата, да заповядат на дебат и да опонират. Не е нормално по време на кампания, когато ние показваме мерките, с които ще подобрим живота на бургазлии, да ни се отговаря по социалните мрежи", продължи Живко Табаков.

Кандидатът за кмет се обърна и лично към основния си опонент на местните избори Димитър Николов:

"Така не се печелят избори, играй толерантно! Право на избор имат само бургазлии. Не искаме да влизаме в негативна кампания, но когато върху нас се налага репресия, няма как да не реагираме", призова Табаков.

От ДБГ настояват да бъде потърсена отговорност на служителите на Община Бургас, а ако това не се случи, то те са готови да пуснат сигнали до ЦИК, ОИК и Областна управа-Бургас. Ако и след тези действия няма реакция, от ДБГ предупредиха, че са готови и на протестни действия.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!