Новини

Какво се случва покрай мен

Кандидатът за общински съветник на ДБГ от Сарафово: За четири години тук видях само Живко Табаков

Кандидатът за общински съветник на ДБГ от Сарафово: За четири години тук видях само Живко Табаков

Сега се рекламира единствено Акве Калиде и остров Света Анастасия, а услугите в Сарафово не се представят на туристическите борси, не спести критиките си Табаков

За мандат 2015-2019 г. на Общински съвет в Сарафово съм виждал единствено Живко Табаков. Това каза по време на среща с жителите на бургаския квартал кандидатът за общински съветник на ДБГ Костадин Андонов. На събранието присъстваха кандидатът за кмет Живко Табаков, придружаван от кандидатите си от листата за Общински съвет Анелия Иванова и Неврие Мехмед, които представиха пред хората програмата, която може да промени живота на бургазлии в рамките само на 3 години.

„С Живко Табаков се запознах по време на неговата инициатива за районирането на Бургас и въвеждането на пряко избираеми районни кметове. Това е човекът, който спечели моето доверие. За първи път виждам общински съветник, излязъл сред хората да събира подписи и да води разговори с населението на Сарафово по улиците”, заяви Андонов.

Той сподели, че негови лични каузи, ако бъде избран за общински съветник, ще бъдат: подобряването на инфраструктурата, изграждането на спортна зала, както и повече туристически атракции и конкурентноспособен туризъм в Сарафово. Костадин Андонов с разочарование допълни, че неговите съкварталци не заслужават разбити улици и неработеща години наред канализация.

Кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков, подкрепи думите на Андонов, като обясни, че е задължително Сарафово да бъде развиван като туристическа дестинация.

„През годините критикувах местната администрация, че за малките населени места и кварталите не се отделят достатъчно средства. Сарафово стана притегателно място за живеене не само за бургазлии, но и за много чужденци. Плажната ивица е чудесна и много от живущите тук разчитат на летните месеци за развиване на бизнес. Община Бургас има огромни инструменти, които да влияят върху развитието на туризма. Нужни са повече средства и масирана реклама зад граница. Администрацията трябва да създаде добър диалог между туристическия бранш, хотелиерите, ресторантьорите и атракциите в Бургас, който в момента липсва. Сега се рекламира единствено Акве Калиде и остров Света Анастасия, а услугите в Сарафово не се представят на туристическите борси”, не спести критиките си Табаков.

Кандидатът за кмет сподели още, че в Сарафово остават нерешени и големи инфраструктурни проблеми като канализацията, нерементираните улици и липсата на достатъчно осветление. Той поясни, че кварталите на Бургас продължават да бъдат пренебрегвани от местната власт, за сметка на Централната градска част.

„Много от големите проекти на Общината изобщо няма да бъдат усетени или забелязани от жителите на кварталите извън центъра на Бургас. За реновирането на НХК се дадоха 10 млн., 12 млн. отидоха за Немската болница, която ще става библиотека-галерия, както и 2 млн. за понтони на Рибарското селище. Това са общо 24 млн., които можеха да бъдат насочени към социални дейности, като да отделим, например, по 2000 лева за всеки един клуб или читалище, имащи нужда от общинско финансиране”, коментира Табаков.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!