Новини

Какво се случва покрай мен

Кандидатът за общински съветник Живко Табаков единствен препълни залата на Операта в Бургас

Кандидатът за общински съветник Живко Табаков единствен препълни залата на Операта в Бургас

Огромният интерес към събитието на един кандидат на тези местни избори е своебразен политически феномен в морския град.

Близо 1000 бургазлии препълниха залата на Операта в Бургас за постановката по разкази на Чудомир „Без докачение, моля”.  Представлението на старозагорския театър гостува в морския град по инициатива на кандидата за общински съветник от Реформаторския блок в Бургас Живко Табаков. То не е избрано случайно. Табаков обясни, че е поканил съгражданите си точно на тази театрална постановка, защото след всички страсти, които тепърва ще се разразяват до последния предизборен ден, е хубаво политиците да иронизират и самите себе си.

Огромният интерес към събитието на един-единствен кандидат на тези местни избори е своебразен политически феномен в морския град. Дори най-големите партии не се осмелиха да наемат залата на Операта през тази кампания – може би от страх, че ще остане полупразна.
А партията-майка, 125-годишната БСП, сви откриването на кампанията си до малко семейно тържество в пет пъти по-тясната заличка на Кукления театър.  Само спомен са вече амбициите на големите политически сили, чиито форуми преди време по традиция се провеждаха именно в голямата зала на бургаската Опера.

Aкцентът в предизборната ми програма е конкретно върху туризма. Ще се боря за развитието на Бургас като целогодишна туристическа дестинация. Това ще привлече много инвеститори, ще отвори нови работни места и ще се повиши стандартът на живот на хората. Дал съм си срок до 4 години! До края на мандата, бургазлии да са усетили по-добрия стандарт и градът ни да е едно по-различно място за живеене. С тези думи се обърна към препълнената зала на Операта в Бургас кандидатът за общински съветник от Реформаторския блок Живко Табаков.

Давам си сметка с колко много хора се срещнах и разговарях и знам колко много ангажименти съм поел. Давам си сметка, че пред вас, хората, които ме познавате, нямам право на никаква грешка. Осъзнавам, че през живота си съм имал много изкушения, на които съм устоявал, ще устоя и сега, добави Табаков, който накратко очерта приоритетите си и ангажиментите към бургазлии преди началото на постановката.

За да го подкрепят, на сцената до него застанаха трима депутати от „Движение България на гражданите” (ДБГ) – заместник-председателите на партията Димитър Танев и Настимир Ананиев, както и Антони Тренчев – член на Изпълнителния съвет на ДБГ. Те заявиха подкрепата на партията и на Реформаторския блок към неговата кандидатура и му пожелаха да бъде следващият кмет на Бургас. Нека Общинският съвет да бъде неговият летящ старт, който след 4 години да можем да кажем, че това ще е следващият кандидат за кмет на Бургас, каза депутатът Димитър Танев.

 

Източник: http://flagman.bg/article/88775

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!