Събития

Какво се случва покрай мен

Младежите на ДБГ ще шарят великденски яйца на открито

Младежите на ДБГ ще шарят великденски яйца на открито

МДБГ организира за всички бургазлии и гости на града боядисване на великденски яйца сред природата. Събитието ще се проведе на Велики четвъртък, 13 април, от 11:00 часа в парк "Славейков" до р-т "Теньова къща", където ще бъде разположена пъстра шатра.

Младежите са приготвили яйца, бои, украса и всичко необходимо за направата на едно истинско великденско яйце.

"Идеята е да се забавляваме заедно. Пролетта е времето, когато природата се събужда за нов живот, всичко се раззеленява. Нека да си подарим тази емоция", споделят от Младежката организация на "Движение България на гражданите".

По време на своеобразната работилница за боядисване на яйца всеки ще има възможност да приложи своите умения, като покаже различна техника за багрене на яйца. За да улеснят най-малките, организаторите са закупили яйца от стиропор, които са подходящи за рисуване с акварелни боички, флумастери и цветни моливи.

За малките участници в инициативата е предвидена празнична викторина с въпроси, свързани с Възкресение Христово. Най-любознателните от тях ще получат награди – книжки за оцветяване и дребни играчки. "Собственикът" на най-красивото и оригинално яйце ще си тръгне с огромна кошница, пълна с великденски лакомства. Голяма част от боядисаните яйца пък ще бъдат дарени на възрастни хора в нужда.

 

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!