Събития

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков участва в конференция за развитието на руския туризъм в България

Живко Табаков участва в конференция за развитието на руския туризъм в България

Русия е много важен пазар за България и Министерството на туризма полага последователни усилия за насърчаване пътуванията на руските туристи към страната ни. Това каза съветникът на министъра на туризма Живко Табаков, който взе участие в конференция на тема: „Перспективи в развитието на руския туризъм в България“, провела се днес в к. к. Албена.

По данни на НСИ през 2015 г. България е посетена от над 484 хил. руски туристи, което ѝ отрежда пето място сред водещите пазари. Същевременно над 300 хил. руснаци имат недвижими имоти в България. Към началото на туристическия сезон броят на планираните полети на летище Варна през летен сезон 2016 г. са надхвърли с 25 % реализираните през миналото лято, а на летище Бургас ръстът е около 26 %.  „Очакваме и допълнителен ръст на записванията „last minute”, каза Живко Табаков.

По време на срещата бяха дискутирани въпросите за качеството на българския туристически продукт, управлението на плажовете, сигурността, визите за руските туристи и транспортния достъп.

В дискусията участваха още генералният консул на Руската Федерация във Варна Сергей Лукьянчук, генералният директор на VASSY TRAVELL Росица Димитрова, директорът „Маркетинг и продажби” на „Албена” АД Маргита Тодорова, представители на туристически организации и др.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!