Новини

Какво се случва покрай мен

Първенецът по преференции при Реформаторите Живко Табаков иска второ броене на гласовете в Бургас

Първенецът по преференции при Реформаторите Живко Табаков иска второ броене на гласовете в Бургас

Може да пострада и моят резултат, но държа на точните цифри, каза новоизбраният общински съветник

Новоизбраният общински съветник Живко Табаков, който стана първенец по преференциален вот в листата на Реформаторския блок в Бургас, иска повтороно преброяване на бюлетините. Причината е, че  членове на Движение България на гражданите, чийто общински лидер е Табаков, са получили сигнали, че в 21 секции не е зачетен вота на отделните кандидати в листите както на Реформаторския блок, така и на други политически сили. Жалба по този повод е подаден в Общинската избирателна комисия (ОИК) от Стоян Грозев – зам. областен координатор на ДБГ и кандидат за общински съветник от Реформаторския блок.

В СИК № 182, в която не бяха обявени преференциите, а на застъпниците се дава готов протокол без да могат да сравнят действително дали преференциите кореспондират с истината. В тази секция, се наложи да вляза лично, в края на изборният ден – в качеството си на кандидат за общински съветник и поисках повторно преброяване, което не бе допуснато с мотива, че бюлетините вече са запечатени и протокола оформен. Разговарях по телефона с председателя на ОИК, като регистрираният от името на КП „Реформаторски Блок” застъпник входира жалба към протокола.

В СИК №№ 20, 34, 114, 95, 181, 186 – след приключването на изборният ден, от наблюдатели и застъпници получихме сигнали и обаждания, че в тези секции, поради една или друга причина не се броят и обявяват преференции! Веднага по телефона и на място в зала „Бойчо Брънзов”, чрез  представителят на  КП  „Реформаторски Блок”  сме  сигнализирали по телефона на ОИК!

В СИК № 141 при приключването на изборният ден и след  записани 0 преференции, регистрираният  наблюдател от НПО „ Демократичен Младежки Алианс” – Анка Иванова Джендова поиска ново преброяване, след което се установи наличие на преферинциално гласуване за КП „Реформаторски Блок”, което не е отразено в Протокола. Отделно на наблюдателите и застъпниците не са предоставени подпечатани и подписани Протоколи!
В СИК №№ 156,150,78,273,224,275,134,147,274,47,193,157,70, изобщо не е отчетен преференциалният вот за нито една партия и/или  коалиция!, се казва в подадената жалба.

Живко Табаков заяви, че целта е с повторното преброяване да се отразят точно получените резултати. Даже и да съм с най-високия преференциален вот, държим да се спазват правилата, дори и това да се отрази негативно на моите гласове, заяви той пред Флагман.бг.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!