Събития

Какво се случва покрай мен

Съветникът на министъра на туризма Живко Табаков даде старт на международния форум „MTS Get Together Bulgaria 2016“

Съветникът на министъра на туризма Живко Табаков даде старт на международния форум „MTS Get Together Bulgaria 2016“

В рамките на два дни – 7 и 8 юни 2016 г., курортен комплекс Златни пясъци е домакин на престижния международен форум „MTS Get Together Bulgaria 2016“. Събитието се провежда за 14-и път и събира на едно място авиокомпании, туроператори, хотелски вериги, социални мрежи, медии, чуждестранни инвеститори в туризма и фирми от IT-сектора като гиганта Google. Официален старт на форума в хотел „Мелия Гранд Ермитаж“ днес даде съветникът на министъра на туризма Живко Табаков. Той прочете поздравителен адрес от нейно име и подчерта, че срещата ще даде възможност на работещите в туристическата индустрия да обменят идеи и опит, както и да популяризират страната ни като целогодишна туристическа дестинация.

По традиция форумът се провежда един път в годината и всяка от 16-те държави, представени в организацията „MTS Globe", е домакин на ротационен принцип.

В рамките на събитието се провеждат срещи между висшите мениджъри от големи европейски туроператори. 80% от участниците са за първи път в България, като предимството е, че лично ще се запознаят с туристическите възможности на региона и страната ни, включително и с хотелските вериги. По време на формата община Варна също презентира туристическите си услуги, сред които и  инициативата Варна - младежка столица на Европа 2017 г.

Сред официалните лица на церемонията бяха още заместник-кметът на община Варна Коста Базитов, Иван Грошев, представител на „MTS Globe", Ремберт Ойлинг, председател на „МТS Globe”, Тим Бахман, президент на „Hotelplan“ Швейцария, Ларс Лудвиг, президент на „LMX“, Линас Алдонис, изпълнителен директор на „Новатурс Груп“ Baltic States, Ахим Шнайдер, изпълнителен директор на „Vtours“, Хайнц Бауермейстер, изпълнителен директор на „Ferien Touristik“, представители на „ТУИ“, „Томас Кук“, „Корал“ Русия, „Везир“ Полша, „Фишер“ Чехия и др.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!