Събития

Какво се случва покрай мен

Съветникът на министъра на туризма Живко Табаков даде старт на „ВинотоФест“ в Бургас

Съветникът на министъра на туризма Живко Табаков даде старт на „ВинотоФест“ в Бургас

Съветникът на министъра на туризма Живко Табаков даде старт на „ВинотоФест“ в Бургас

Съветникът на министъра на туризма и председател на Комисията по туризъм към ОбС-Бургас Живко Табаков откри официално първото издание на винения фестивал „ВинотоФест“. Събитието се състоя тази вечер в Eкспозиционен център „Флора“ в морската градина на Бургас.

Това е една оригинална идея, която би могла ежегодно да привлича стотици ценители на хубавото вино и традициите ни във винопроизводството. България отдавна присъства на световната карта на държавите с едни от най-древните традиции в производството на дионисиевата напитка. Интересът на чуждестранните туристи към местните марки вина и специалитети непрекъснато нараства, а виненият туризъм в България успешно може да се комбинира и със спа и уелнес почивка, каза по време на церемонията Живко Табаков.

Той подчерта, че Министерството на туризма, както и Комисията по туризъм към ОбС-Бургас, работят активно в посока разширяване туристическото портфолио на област Бургас и превръщането й в целогодишна дестинация.

Замисълът на „ВинотоФест“ е да бъде ориентиран към туристите и потребителите директно. Фестивалът има и благотворителна цел – да събере средства за изграждане на една детска площадка за обучение по безопасност на движението. Партньор в тази кауза е сдружение „SOS – ПТП“, което участва с представянето на Инспектор Хитами, както и с благотворителен търг на детски рисунки, свързани с безопасността на движението.

В първото издание на „ВинотоФест“ ще вземат участие музикални изпълнители, танцови школи от Бургас, художници, които ще рисуват на място винени акварели и представят боди арт, a фотографи ще покажат тематична експозиция. Програмата на фестa ще продължи в рамките на два дни.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!