Събития

Какво се случва покрай мен

Съветникът на министъра на туризма Живко Табаков ще открие международното кулинарно състезание „Балканска кулинарна купа 2016“ в Свети Влас

Съветникът на министъра на туризма Живко Табаков ще открие международното кулинарно състезание „Балканска кулинарна купа 2016“ в Свети Влас

Съветникът на министъра на туризма Живко Табаков ще вземе участие в откриването на единственото по рода си международно кулинарно състезание, организирано от сдружение „Българска асоциация по карвинг” и Автентични български вкусове ООД – „Балканска кулинарна купа“. В него ще премерят сили кулинарни специалисти от цял свят и България. Събитието ще се проведе в рамките на два дни. Официалното откриване е на 13 май от 09:00 ч. в хотел PREMIER FORT BEACHAPARTHOTEL – Свети Влас.
Идеята на кулинарното състезание е повишаване качеството на обслужване в хотели и ресторанти, обмяна на опит и популяризиране на страната ни като туристическа дестинация. В него сили ще премерят отбори от различни континенти. Ще участват страни като: Англия, България, Израел, Испания, Италия, Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия, Южна Корея, Япония и др.
В кулинарната битка ще влязат 18 отбора с над 130 участника. За своите кулинарни шедьоври те ще разполагат с 6 професионално оборудвани кухненски бокса. По време на състезанието, освен основните индивидуални и отборни дисциплини, ще бъдат организирани и демонстрации от страна на професионални готвачи, които ще покажат своите умения и идеи.
На място ще бъдат направени щандове, на които спонсори и партньори да изложат своите продукти. В рамките на състезанието ще бъдат проведени презентации и представяне на фирмите спонсори и фирми производители, които от своя страна ще запознаят публиката с качествата и предимствата на техните продукти.
Наградният фонд включва персонални плакети, купи, дипломи и медали, както и предметни награди, осигурени от спонсорите.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!