Събития

Какво се случва покрай мен

Създават Организация за управление на туристически район „Южно Черноморие” в Бургас

Създават Организация за управление на туристически район „Южно Черноморие” в Бургас

Утре, 20 септември, от 10:30 часа в голямата заседателна зала на Община Бургас ще се проведе събрание на Учредителния комитет за създаване на Организацията за управление на туристически район „Южно Черноморие”.

От 12:15 часа кметът на община Бургас Димитър Николов и председателят на Постоянната комисия по туризъм към ОбС-Бургас Живко Табаков ще дадат брифинг за представителите на медиите относно взетите решения.

В Учредителния комитет са поканени кметовете на общини от област Бургас, както и представителите на туристическите сдружения, вписани в Националния туристически регистър, със седалище на територията на област Бургас.

Идеята на Организацията за управление на туристическия район (ОУТР) е всички 13 общини на територията на област Бургас да развиват общ туристически продукт, който ще бъде предлаган по време на участието на общините на различни туристически борси както у нас, така и зад граница. Това ще запълни съществуващите липси в маркетинга и управлението на дестинациите между общините и Министерството на туризма. Освен това ще обедини ресурсите на отделните общини – те ще се рекламират като едно цяло, но всяко място от областта ще предлага своите туристически продукти.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!