Новини

Какво се случва покрай мен

Стоян Грозев, ДБГ: Искаме в листата ни да намерят място експерти и хора със силно изразена индивидуалност

Стоян Грозев, ДБГ: Искаме в листата ни да намерят място експерти и хора със силно изразена индивидуалност

В момента в ДБГ-Бургас текат процедури по номинации. Залагаме не толкова на тяснопартийни лица, колкото на експерти и хора със силно изразена индивидуалност. Такива, които са добре познати сред обществото. За нас е важно в листите да стоят имена, които ще носят отговорност пред избирателите в района – периодично ще правят срещи с тях, като ще дават по-често отчет за свършената работа. Влизането в парламента не трябва да бъде самоцел, а изпълнение на реална политика и поети ангажименти, които минават през участие в законопроекти и не само.

Това заяви в ефира на Радио Бургас областният координатор на „Движение България на гражданите“ и член на Националния съвет на партията Стоян Грозев.

Той допълни, че все още е рано да се говори кой ще вземе лидерското място в бургаската листа, но със сигурност тежест при взимането на това решение ще окажат местните структури. Реформаторът прогнозира, че РБ ще спечели не повече от един мандат от Бургаска област, но въпреки това ще положат максимални усилия това да не се сбъдне и да имат по-солидно представителство в следващия парламент.

По повод условията на Радан Кънев за коалиция с РБ, които включват оттегляне от депутатските листи на лидери като Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Николай Ненчев, и изключване на коалиция с ГЕРБ, Грозев бе категоричен, че това е несериозно.

Интересно ми е как тази формация възнамерява да изпълни политиките си в следващото правителство, след като не намира правилния диалог нито с РБ, нито с ГЕРБ, при положение, че до този момент последните са били най-голямата политическа сила, подчерта Грозев.

Областният координатор на ДБГ каза още, че за тях винаги е било важно РБ да се участва във властта, за да отстоява позициите си и да провежда политиките си.

На въпрос за евентуална коалиция с „Да България“ на Христо Иванов, Стоян Грозев, отговори, че на този етап не вижда почва за обединение с тях поради тяхното самоопределяне като либерали, които искат да предифинират центъра, а РБ втвърдява своя консерватизъм и спазването на задълженията от всички. Либералниченето е опасно за България и Европа в този момент. Нашата партия изразява консервативното дясно, тя е против опасния популизъм, който виждаме в предизборните програми и на БСП, и на ГЕРБ, смята Грозев.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!