Новини

Какво се случва покрай мен

Трябва да заложим авторитета си и да убедим хората да гласуват за Трайчо Трайков и ген. Събев от Реформаторския блок

Трябва да заложим авторитета си и да убедим хората да гласуват за Трайчо Трайков и ген. Събев от Реформаторския блок

Лично аз ще се опитам да спечеля на наша страна хората, които вече са решили за кого няма да гласуват, казва Табаков
 

Г-н Табаков, излизате в отпуск, за да се включите в кампанията на кандидата за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. Това лично решение ли е, или ви задължиха?

Решението ми е лично. Участието в предизборната кампания е сериозен ангажимент, както и работата ми като съветник. Признавам, че не мога да върша двете неща едновременно и прецених, че през следващия месец ще се отдам изцяло на кампанията. След кампанията ще наваксам пропуснатото като съветник и ще почивам по коледните празници. Мисля, че това е коректно поведение и по отношение на гражданите, които ми плащат заплата като съветник и по отношение на кампанията на Реформаторския блок, от който съм част.

Социолози твърдят, че Трайчо Трайков е компромисна кандидатура за партиите от Реформаторския блок, но е неизбираем. Вашите лидери обаче си поставиха за цел той да стигне минимум до балотаж. Какви са шансовете това да се случи?

Все още сме в началото на предизборната кампания и дори да са коректни, тези проучвания отразяват настроенията преди тя да се е провела. Аз ще работя убедено за г-н Трайков и ген. Събев, защото съм на мнение, че те имат всички качества да се справят с отговорността, която носи президентската институция. В момента не мисля за социологическите прогнози, а за това как да организирам по най-добрия начин кампанията в Бургаска област. Ако всеки от колегите в Реформаторския блок посвети времето си на кампанията и остави анализите на изборния резултат за след изборите мисля, че в крайна сметка ще се поздравим с успех. Убеден съм, че всичко зависи от нас самите. 

Как ще разгърнете кампанията тук, на местна почва?

Това няма да е първата ми кампания, но тя все пак се различава от кампаниите за парламентарни и местни избори. При парламентарни и местни избори кандидатите могат да се срещнат очи в очи с голяма част от хората, които ги подкрепят и с тези, които са склонни да ги подкрепят. При президентските избори това е невъзможно. Няма как г-н Трайков и г-н Събев да обиколят всички населени места в страната. Структурите и тези, които носим отговорност за състоянието им, трябва да положим максимални усилия, за да гарантираме успешен резултат. Ние трябва да заложим авторитета и репутацията, с които се ползваме и да убедим хората да гласуват за кандидатите на Реформаторския блок. Затова предвиждам, през следващите седмици да посетя максимално голям брой населени места в областта и да се опитам да убедя максимално широк кръг хора, че г-н Трайков има всички качества да бъде президент на България. Надявам се колегите от останалите партии в Реформаторския блок да направят същото, защото тази кампания ще е по-трудна от всички досега. Лично аз ще се опитам да спечеля на наша страна хората, които вече са решили за кого няма да гласуват, но още се колебаят кого да подкрепят. Мисля, че този тип избиратели, наред с мобилизацията на твърдия електорат, са решаващи за всяка президентска кампания.

Не се ли опасявате от дежурната реакция на избирателите – сещат се за нас само преди избори?

Като общински съветник обикалям регулярно населените места в общината и практически съм в кампания през цялата година. Затова не се притеснявам от подобни реакции спрямо мен. Аз също не бих се доверил на политици, които се сещат за хората само по време на избори. За последната година, в която съм общински съветник, разбрах че политиката изисква непрестанни усилия и който си мисли, че тя се случва само по време на предизборната кампания, рано или късно ще загуби. Радвам се, че през последната година успях да помогна на десетки мои съграждани, като все по-често ме търсят млади хора. Това е положителна тенденция, защото обикновено те най-малко се интересуват от политика. Затова съм убеден, че структурите на ДБГ в областта са в добра кондиция и ще участват максимално активно кампанията на г-н Трайков.  

Преди броени дни бяхте избран за член на Националния съвет на ДБГ. Как виждате ролята си там?

Като допълнителен ангажимент и като признание за бургаската организация. През последните две години, с колегите от Бургаска област участвахме в европейски, парламентарни и местни избори и показахме, че сме готови да дадем всичко от себе си, независимо от това, на кое място се намират нашите кандидати в листата на Реформаторския блок и можете да бъдете убедени, че ще го направим и на президентските избори. Винаги сме работили за общия успех на блока. С участието ми в Националния съвет на ДБГ, ще се опитам да гарантирам на моите съпартийци от Бургаска област, че техният глас ще се чува още по-силно на национално ниво и  ще бъде важен за определянето на националната политика на партията.

Източник: "Флагман БГ"

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!