Новини

Какво се случва покрай мен

ВЕЛИКо боядисване на ВЕЛИКденски яйца организират младежите от ДБГ – Бургас

ВЕЛИКо боядисване на ВЕЛИКденски яйца организират младежите от ДБГ – Бургас

За малчуганите са предвидени и различни игри – скачане с чувал и състезание за най-оригинална великденска картичка

Великденско боядисване на яйца сред природата организират за трета поредна година младежите от „Движение България на гражданите” – Бургас. На 25 април, Велики четвъртък, от 11:00 часа в парк „Велека” (пространството между ЦДГ „Здравец” и детската площадка) малки и големи ще могат да се включат в един от най-хубавите християнски обичаи – багренето на яйца.

Участие в празника ще вземат малки лазарки от бургаската ЦДГ „Райна Княгиня” и дамска фолклорна група „Равнечанка”. Освен че ще поздравят всички присъстващи с музикална програма, жените от певческата формация ще премерят сили в конкурс за най-добър великденски козунак и други тестени изделия. Те ще издадат пред публиката каква е тайната рецепта за вкусен козунак, както и какви багрила са ползвали техните майки и баби за боядисване на яйца преди години.

Младежите от ДБГ и тази година са приготвили бои, флумастери, цветни моливи, водни боички, украса и всичко необходимо за шаренето на великденските яйца. За малчуганите са предвидени и различни игри – скачане с чувал и състезание за най-оригинална великденска картичка.

За най-добрите яйца, картички и козунаци ще има много награди и вкусна почерпка. Всички малки гости ще получат книжки с детски приказки, играчки, домашна лимонада и дребни лакомства.

 

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!