Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков: 90 % от исканията на ДБГ са отразени в Бюджет 2020

Живко Табаков: 90 % от исканията на ДБГ са отразени в Бюджет 2020

Получило се е пресрещане на политиките и е бил постигнат конструктивизъм, от който да спечели развитието на Бургас, обясниха от ДБГ

Нагласата на ДБГ е да подкрепим Проектобюджет 2020, защото 90 % от исканията и политиките ни са заложени в него, заяви общинският съветник и лидер на местната структура на „Движение България на гражданите” Живко Табаков, който заедно с колегите си от ДБГ даде пресконференция за представителите на медиите.

„Бюджет 2020 година има своите слабости, но съм удовлетворен в няколко направления, особено по отношение на туризма. От тази година в Община Бургас се създава отдел „Туристически политически и дейности”, за който съм настоявал през последните четири години. Досега ОП „Туризъм” беше повече стопанин на туристическите обекти, а на Бургас е нужно стратегическо планиране и позициониране в тази сфера. Считам, че една от основните бъдещи задачи на този отдел е както извършването на маркетингови проучвания на основни и перспективни пазари за бургаския туристически продукт, които да служат за основа при разработването на рекламните и комуникационните кампании, така и задълбочена работа с туроператори, турагенти и хотелиери”, заяви Живко Табаков.

Лидерът на ДБГ подчерта, че в края на миналата година са се възползвали от правото си да внесат към местната администрация предложения в секторите екология, сигурност, социална дейност на възрастните хора, градоустройство и инфраструктура, спорт, младежки дейности и образование, култура и туризъм. Получило се е пресрещане на политиките и е бил постигнат конструктивизъм, от който да спечели развитието на Бургас. Това не означавало обаче, че ГЕРБ имат тяхната безрезервна подкрепа, давайки ясен знак, че „Движение България на гражданите” ще продължи да следи за прозрачността в управлението и разходването на публични средства.

Общинският съветник отправи критики по отношение на краткия срок, даден от администрацията, за запознаване с Бюджета, оправдавайки реакцията на партньорите си от „Демократична България” да не подкрепят Бюджет 2020 г. поради тази причина. Като слаби страни на Бюджета Табаков и колегите му посочиха липсата на достатъчно средства за изравняване на жизнения стандарт в малките населени места и сигурността.

„Удовлетворен съм, че докладната ни, касаеща мерките за подобряване на КАВ, среща подкрепа в комисиите към Общински съвет, което ме и обнадеждава, че тя ще бъде приета. Това ще бъде първият ни голям успех за този мандат. Конкретният анализ на въздуха и структурният състав на фините прахови частици са основополагащи, за да предприемем конкретни мерки в борбата с мръсния въздух. След това ще бъде наградена измервателната станция на Община Бургас с уредите, които са липсвали до този момент. Ще продължим да водим разговори и търсим механизъм за стимулиране на лица, които желаят да ползват електрически автомобили. Добре е и, че средствата за превенция на социално значими заболявания са увеличени многократно в полза на гражданите”, каза Стоян Грозев.

От своя страна Манол Тодоров допълни, че дългосрочните цели, които си е поставял по отношение на спорт, пътна безопасност и образование, ще бъдат изпълнени в съвсем кратки срокове с приемането на две от предложенията им на предстоящата сесия на Общински съвет.

 

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!