Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков: Ако кметът на Бургас е различен от ГЕРБ, парите за града ни няма да спрат

Живко Табаков: Ако кметът на Бургас е различен от ГЕРБ, парите за града ни няма да спрат

Кметът на Бургас управлява над 1 млрд., тези пари не трябва да отиват само за Централна градска част

Бургазлии да нямат притеснения, че ако кметът на Бургас е различен от ГЕРБ, то парите за града ни ще спрат. Това каза кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков, който пред пълната зала в Операта представи официално листата на „Движение България на гражданите” за общински съветници.

Табаков бе категоричен, че Бургас е готов за политическа промяна, а изборът му за общински съветници е попаднал върху такива с активна гражданска позиция, експерти в различни области и представители на неправителствени организации. Той сподели, че един от най-често задаваните въпроси към него е дали парите за Бургас ще спрат, ако ГЕРБ не управлява града.

„Бюджетът на Бургас е 272 млн. лева и това са нашите законни пари. Една част са собствени средства, а друга от делегирани бюджети. Бургазлии да нямат притеснения, че и еврофондовете ще спрат. За тях участва държавата, а бенефициент е община Бургас. Кметът на тази община управлява над 1 млрд. лева в рамките на един мандат. Тези пари отидоха през последните години предимно в централната част, ако се бяха разпределили по правилния начин, останали комплекси и квартали биха изглеждали по различен начин”, каза кандидатът за кмет пред стотиците в Операта.

Водачът на листата на „Движение България на гражданите” заяви още, че ако младите хора искат да останат в Бургас, да живеят и работят тук, то е работата именно на местната администрация е да създаде условията това да се случи. Именно поради тази причина екипът на Табаков, съвместно с бургазлии, са разработили програма за управление на Бургас, съдържаща 11 глави с над 180 мерки. Предложенията, които са съставени от близо 50 страници, могат да подобрят реално живота на бургазлии само в рамките на 3 години.

Запознайте се подробно с предложенията на Живко Табаков тук.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!