Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков алармира: Отводнителният канал в Морската градина разрушава пясъчната ивица

Живко Табаков алармира: Отводнителният канал в Морската градина разрушава пясъчната ивица

Институциите мълчат по всички наши сигнали, от началото на годината нямаме нито един отговор, както и реални действия

Компрометиран в годините отводнителен канал на Морската градина в Бургас руши сериозно пясъчната ивица. За това сигнализира общинският съветник Живко Табаков, който миналата седмицата е изпратил писмо до редица отговорни институции.

„В качеството ми на председател на Постоянната комисия по туризъм към Общински съвет – Бургас входирах сигнал за нарушаване целостта на бетонно-тръбна конструкция, представляваща отводнителен канал на Морската градина в Бургас. Съоръжението излиза от Морската градина, преминава през пясъчната ивица на плаж „Север” и се зауства в морето. Отбелязвам, че тръбата служи за отвеждане на дъждовните води. В продължение на няколко месеца водите от тръбата преливат, тъй като конструкцията й е компрометирана. Вследствие на това върху пясъчната ивица се образува езеро, което подкопава пясъка и е предпоставка за сериозно замърсяване от човешка дейност, птици и др.”, обясни Табаков.

Той подчерта, че една от основните цели на Бургас е да осигури устойчиво развитие на туризма и конкурентноспособен продукт. В тази връзка е безотговорно да не се търси решение на проблема. Табаков призова отговорните институции да предприемат адекватни мерки и да приложат строго законовите норми по отношение на канала, който разрушава пясъчната ивица.

От началото на годината от „Движение България на гражданите” са изпратили серия от обезпокоителни сигнали до редица държавни институции, на които не са получили никакъв отговор във времето, както и реални действия.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!