Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков: Чакаме отчетност по Годишната програма за общинска туристическа реклама на Бургас

Живко Табаков: Чакаме отчетност по Годишната програма за общинска туристическа реклама на Бургас

По отношение на акция „Тишина” председателят на Комисията по туризъм изрази подкрепата си към действията на вицепремиера Валери Симеонов, но подчерта, че не бива да бъде прекрачван прага на нормалността.

„Възнамерявам в края на сезона да поканя в Комисията по туризъм управителя на ОП „Туризъм”, който да ни информира докъде е стигнало изпълнението на Годишната програма за общинска туристическа реклама на Бургас за 2017 г. В отчета на кмета, който разглеждахме на днешната комисия, не видях изпълнени решенията по програмата, като изключим организирането на Рибния фест, който обаче се състоя още миналата година. Чакаме отчетност на действията”. Това коментира пред бургаските медии председателят на Комисията по туризъм към ОбС-Бургас Живко Табаков. На пресконференцията присъстваха още Найден Зеленогорски - член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“ и председател на Асоциацията на българските градове и региони, и областния координатор на партията Стоян Грозев.

Табаков сподели, че през юли месец е регистриран сериозен ръст по отношение на търсене на легловата база в Бургас. Увеличили са се и резервациите през Booking. Има устойчиви приходи по отношение на всички туристически атракции, някъде дори се наблюдава ръст. Учудващо добре се представяла и най-новата атракция – Авиомузея в Сарафово, само за първия месец от работата му са генерирани приходи от малко над 12 хил. лева.

По отношение на акция „Tишина” председателят на Комисията по туризъм изрази подкрепата си към действията на вицепремиера Валери Симеонов, но подчерта, че не бива да бъде прекрачван прага на нормалността.

„Ред със сигурност трябва да има. Въпросът е кой го упражнява и редно ли е вицепремиер да прави подобни проверки. След като г-н Симеонов взима нещата в свои ръце, значи някой не си е свършил работата, отговорните държавни институции какво са правили досега? В момента обществото заема страната или на държавата, или на бизнеса, но никой не мисли в каква ситуация е поставен обикновеният работник в бранша. Твърде много си позволяваме да критикуваме родния туристически продукт, а с това се изхранват десетки, ако не и стотици български семейства. Работещите в бранша са смачкани и нямат самочувствие. Онези, които все още учат, си задават въпроса дали има смисъл изобщо да продължават и какво бъдеще ги чака в тази сфера. Много трябва да внимаваме какви сигнали пускаме както към туристите, така и към инвеститорите”, заяви Живко Табаков.

Той допълни, че средата на активния летен сезон не е най-подходящото време за акции. Имало достатъчно много кръгли маси преди това, които да изяснят посоката на действия, за да могат правилата за ред да започнат на функционират преди началото на лятото.

Мнението на Живко Табаков беше подкрепено и от Найден Зеленогорски, който подчерта, че не само в Слънчев бряг трябва да има ясни правила още преди сезона, но е крайно време да бъде въведен ред и по отношение на дивото къмпингуване.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!