Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков: Готов съм да напусна РБ и председателското място в Комисията по туризъм

Живко Табаков: Готов съм да напусна РБ и председателското място в Комисията по туризъм

На утрешната сесия на Общински съвет Табаков за последно ще бъде част от групата на РБ

''Готов съм да напусна групата на Реформаторски блок. Решението ми не е продиктувано от това на Националния съвет на нашата партия, а е лично. Причините да желая да напусна групата са много, но чашата преля, когато колегите, подчертавам без мое знание, решиха да присъединят човек от ПП ''Солидарност'', заяви на пресконференция пред медиите общинският съветник Живко Табаков.

''Когато една група падне под 5 човека, тя се саморазпуска. Явно другите колеги от РБ са подозирали намерението ми да напусна и побързаха да приемат нов член. Така се запазват постове, като зам.-председател в ОбС, шеф на група, който да може да присъства на масата за вземане на решенията. Това е моят прочит на ситуацията. Не вярвам обединението между тях да се гради върху общи политики'', допълни той.

Този ход Табаков определи като тотална безпринципност, в която не би искал да участва под никаква форма. Той изрази готовност да оваканти и председателското място в Комисията по туризъм към ОбС-Бургас, не виждайки подкрепа в провеждането на реални политики в сферата на туризма. По негови думи този пост трябва да бъде зает от представител на мнозинството, който да носи отговорност за нещата, които не се случват.

Живко Табаков подчерта, че това дали ще напусне председателското място в поверената му комисия до голяма степен ще зависи и от утрешните решения на ОбС. На заседанието ще бъдат гласувани две докладни, чийто вносител е той. Едната е свързана с Наредбата за преместваемите обекти, а другата с премахването на ''Зелената зона'' в града през почивните дни.

 

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!