Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков: Има едни фирми в Бургас, които са се окопали във власт

Живко Табаков: Има едни фирми в Бургас, които са се окопали във власт

Бизнесът готви подписка срещу  „зелената зона” в града

„Наредбата за преместваемите обекти трябва спешно да се ревизира. Поканил съм на среща в Комисията по туризъм представителите на малкия и средния бизнес в града, за да чуем техните искания. Лично аз имам позиция и тя е, че има едни фирми, които са се окопали във власт и години наред получават апетитни търговски обекти на територията на Община Бургас. Тази практика трябва да бъде прекратена”.

Това сподели  с безпокойство общинският председател на ДБГ-Бургас Живко Табаков по време на пресконференция, в която взеха  участие лидерът на ДБГ Димитър Делчев, Димитър Танев, член на ИС на партията и Стоян Грозев, областен координатор на ДБГ.

Общинският съветник и председател на Постоянната комисия по туризъм към ОбС - Бургас Живко Табаков каза още , че възнамерява да внесе докладна записка, в която ще настоява да отпадне „зелената зона” в Морската градина през уикенда. По думите му въвеждането на „зелена зона” е предпоставка за неравнопоставеност между бизнеса на Северния плаж и този на Централния, където в събота и неделя "синя зона" не се заплаща.

„Бизнесът ще инициира стартирането на подписка за отпадането на платеното паркиране, а аз се наемам да входирам докладната за разглеждане в Общински съвет”, заяви Табаков.

По отношение на РОД-овете Табаков сподели, че вече има установен диалог между ДБГ и редица неправителствени организации. На следващ етап ще се водят разговори и с политически партии, които имат визия и са показали, че работят за развитието на Бургас.

„За нас е важно при създаването на тези реформаторски организации да се постави червена линия между хора, които работят за Бургас и такива, за които властта е самоцел. Ако ме питате конкретно дали в разговорите ще бъдат поканени колегите от РБ в Общински съвет, ще ви отговоря така – предложението ми да отпадне "зелената зона" в рамките на уикенда не бе подкрепено от тях и силно ме разочарова. Друго голямо изпитание за бъдещите ни отношения ще бъде Наредбата за преместваемите обекти”, категоричен бе Живко Табаков.

Областният координатор на ДБГ-Бургас Стоян Грозев пък обърна внимание на факта, че бургазлии дишат все по-мръсен въздух, престъпността се покачва, а икономическите показатели за града не са никак добри. Той призова управляващите да се вслушват в проблемите на обществото, защото една демократична власт би следвало да стимулира гражданите си.

 

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!