Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков: Избирателите се умориха от мантрата за обединение на дясното

Живко Табаков: Избирателите се умориха от мантрата за обединение на дясното

Г-н Табаков, по време на срещата на Националния съвет на ДБГ в Банско преди дни стана ясно, че Движението ще избере нов председател през есента. Очаква ли се той да бъде от младите ви членове?

Ще си позволя да цитирам г-жа Кунева, която казва следното: "Ние не сме партия на едно поколение, не сме спринтьори на къси разстояния". В партията има много млади и способни хора с лидерски качества. Не виждам пречка да продължим напред с лице от младото поколение на ДБГ, особено ако това е човек, който е доказал качествата си в реалното управление на държавата.

Какви поуки си взехте след парламентарните избори? Има ли бъдеще пред Реформаторския блок и какво би обединило десницата?

Избирателите се умориха от мантрата за обединение на дясното. РБ тръгна много добре като проект, но се изчерпа от вътрешни караници и множество компромиси, които взеха голяма част от замисъла и енергията му. Приятелският огън също спомогна за процесите в Блока, това е истината.

Меглена Кунева заяви, че работата за местните избори за ДБГ вече започва, какви са стремежите на Движението?

ДБГ-Бургас никога не е губила своята инерция, работата при нас никога не е спирала. Не крием амбициите си за по-широко представителство в местния парламент, това е логичният ход на нашето развитие.

Вие самият преди изборите за Народно събрание заявихте, че Вашия приоритет е Бургас. Свършихте изключително много като общински съветник особено в областта на туризма. Какво още е необходимо, за да засили Бургас позициите си като туристическа дестинация?

Използвам времето си в Общински съвет пълноценно - работя по няколко проекта, а наскоро с колегите от партията подехме инициатива, която касае качеството на водата и въздуха в Бургас. Това са едни от най-болезнените теми за бургазлии, а действията в тази посока до този момент са незадоволителни. В началото на тази година приехме общинската програма за реклама, в която заложихме на модерни маркетингови подходи, чрез които градът ни да бъде разпознаван като целогодишна дестинация, особено в посока крайноседмичен туризъм. За туристическия отрасъл той е от голямо значение, тъй като е свързан с ползването на редица основни и допълни туристически услуги - транспорт, настаняване, хранене, развлечения и др.

Организирате срещи в Бургас и населените места в общината, какво си казвате с гражданите, какво им тежи и какви са положителните оценки за случващото се тук?

Срещам се както с неодобрението, така и с положителните оценки за случващото се в общината. Може би везните са изравнени. Хората обаче мислят най-вече за това дали ще могат да оцелеят чисто финансово. Когато се бориш за препитанието си, е трудно да мислиш за глобални проблеми. Най-често бургазлии търсят работа, хора с по две-три висши образования са на прага на бедността. Младежите пък са с изисквания за високо заплащане, каквото бизнесът не може да им предостави. Оценят се инфраструктурните проекти, но те не са достатъчни, за да постигнем приличен стандарт на живот.

Източник: burgas24.bg

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!