Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков към Николай Тишев: Има ли уговорка между БСП и ГЕРБ за местните избори в Бургас

Живко Табаков към Николай Тишев: Има ли уговорка между БСП и ГЕРБ за местните избори в Бургас

Съмнения за предизборна уговорка между БСП и ГЕРБ в Бургас изрази кандидатът за кмет на града Живко Табаков. На брифинг пред бургаските медии общинският съветник зададе два въпроса към Николай Тишев, който е кандидат-кмет на левицата.

„Г-н Тишев, ако не бъдете избран за кмет, ще останете ли общински съветник или ще предпочетете депутатското си място? Имате ли нещо общо Вие, или кандидат от Вашата листа с фирма „Метастрой” ЕООД, която видно от изнесената информация на интернет сайта си е печелила обществени поръчки по програмата за саниране на територията както на община Бургас, така и в областта?”

Табаков уточни, че и трите общини през периода на спечелването на поръчките са били управлявани от ГЕРБ.

„Като говорим за опозиция и печелене на обществените поръчки, конкретно тази фирма ме притеснява и за мен това е една от причините БСП досега да не водят смислена кампания”, заяви Табаков.

Той изрази съжаление, че до този момент не е видял предизборна програма за развитието на Бургас от друга политическа сила в града. Това било особено притеснително, защото в рамките на месец, в който се води местната кампанията, бургазлии няма да могат да се запознаят изцяло с лицата, които ще се кандидатират за общински съветници и кметове, още по-малко с визията им за управлението на града.

Живко Табаков анонсира, че неговата програма за управление на Бургас ще бъде представена на 4 септември в Експозиционен център „Флора”.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!