Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков: Общинският форум за „Образование за устойчиво развитие” да се възстанови

Живко Табаков: Общинският форум за „Образование за устойчиво развитие” да се възстанови

Общинският форум „Образование за устойчиво развитие” да бъде възстановен. Това поиска кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков по време на поредното онлайн предаване „Избери посока на Бургас”. Темата тази седмица бе Образование.

„От бургаски учителите разбрах, че те искат повече срещи с местната власт, както и възможността да влияят в по-голяма степен върху учебните процеси. Форумът да се провежда два пъти годишно и в него да се включват всички директори и учители в Бургас, които да дават и идеи как да се развива образованието в града. Възстановяването му би било един добър знак към работещите в тази сфера”, коментира общинският съветник.

Табаков обърна внимание, че в бургаските малки училища няма постоянно присъствие на медицинско лице, педагогически съветник и психолог.

„Определено смятам, че е наложително.да се отделят пари в тази насока. Трябва да обърнем голямо внимание на това, че за образованието се заделят много средства, но е важно да не се харчат безцелно. Ролята на един кмет е да създаде среда, в която да се намери баланс между всички - деца, преподаватели, директори и родители. Кметът на Бургас, освен контрол и финансова политика, може да влияе и върху образованието, защото има всички необходими инструменти. Можем да влияем дори върху съдържанието на учебниците”, каза още кандидатът за кмет.

 

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!