Събития

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков откри Летен сезон 2016 в курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“

Живко Табаков откри Летен сезон 2016 в курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“

Съветникът на министъра на туризма Живко Табаков заедно с областния управител на Варна Стоян Пасев и зам.-кмета на община Варна Коста Базитов дадоха официален старт на сезона в курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“. Сред официалните гости бяха още Благой Рагин, председател на БХРА и проф. д.ик.н. Анна Недялкова, президент на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Събитието е част от празненствата по повод празника на най-стария черноморски курорт, който ще продължи три последователни дни.

За периода юни-септември 2015 г. по данни на НСИ в комплекса са пренощували около 73 хил. туристи, като ръстът в броя на българските граждани е 8%. Общото число на реализираните нощувки надхвърля 471 хил., а приходите от тях са повече от 22,6 млн. лв., каза по време на церемонията Живко Табаков. Той допълни, че се надява резултатите от работа в комплекса през новия сезон да надхвърлят тези цифри, а важно условие за това е всички да положат необходимите усилия. "Само по този начин ще се гарантира качеството на туристическия продукт и ще се отговори на очакванията на хилядите туристи, които ще посетят България през следващите месеци", подчерта Живко Табаков.

От своя страна изп. директор на „Св. св. Константин и Елена Холдинг АД“ Елена Косева благодари на всички партньори, участващи в създаването на качествен туристически продукт и отправи пожелания за успешен сезон.

В рамките на откриването бе представена и изложба на ексизи от уъркшоп „Св. св. Константин и Елена – история, развитие, архитектура“. Със специална програма ще бъде отбелязан 21 май - денят на Светите Равноапостоли Константин и Елена и празник на едноименния курортен комплекс. Тържествата ще започнат със света литургия в манастира „Св. Св. Константин и Елена“, литийно шествие с чудотворната икона на Светите равноапостоли и освещаването на курбан. Програмата ще продължи с празничен концерт на представителния духов оркестър на ВМС на Република България с диригент кап. III ранг Мирослав Трифонов, на Академичен танцов театър при ВСУ „Черноризец Храбър“ с български народни танци и на редица други детско – юношески музикално - танцови състави.

Част от празничната програма на 21 май е уъркшопа на студенти по мода във ВСУ на тема „Моята малка цветна рокля“, който се провежда в рамките на Майския фестивал на цветята. Студентите ще провокират и себе си, и посетителите на курорта, като заедно с тях изработят класическата малка цветна рокля, използвайки материи в цветовете на лятото. На 22 май ще се проведе детски празник с музикално-артистична програма и традиционният конкурс за рисунка на асфалт. Темата е в унисон с цялостна събитийна кампания през май - „Докосване до природата и изкуството“.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!