Събития

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков поздрави организатори и участници на „Фестивала на цацата“ в Кранево

Живко Табаков поздрави организатори и участници на „Фестивала на цацата“ в Кранево

От 10 до 12 юни в Кранево се провежда първият „Фестивал на цацата“. Инициативата има за цел да се превърне в традиционен морски фестивал за Северното Черноморие, като е насочен най-вече към българските туристи, активни хора, които желаят да се забавляват със своите приятели, семейства и деца.

На официалното откриване днес бе и съветникът на министъра на туризма Живко Табаков. Той поздрави организаторите от името на министър Ангелкова и подчерта, че винаги могат да разчитат на подкрепата на Министерството на туризма за развитието на туристическия отрасъл и за популяризирането на уникалните природни дадености на региона.

Провеждането на фестивала съвпада с традиционния ежегоден събор на Кранево. Негови гости са популярни български изпълнители и състави, които ще се представят на главната сцена в продължение на три дни. В центъра на селото има обособена и специална фестивална зона, където гостите могат да опитат различни морски храни и деликатеси. В изградени за фестивала шатри, част от най-добрите готвачи в Кранево ще готвят на живо. Утре (11 юни) на място ще покаже кулинарните си умения и телевизионният водещ Ути Бъчваров, който ще готви заедно с кмета на Кранево Румен Николов. За най-малките е предвидена зона за забавления и игри, които ще продължат през целия уикенд. Специален автобус ще свързва Кранево, Златни пясъци, Албена и Балчик през фестивалните дни.

Сред официалните гости на събитието днес бяха и областният управител на Добрич Детелина Николова, кметът на Кранево Румен Николов, народният представител от област Добрич Живко Мартинов и др.

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!