Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков, РБ: От нашата активност на 25 октомври зависят следващите четири години

Живко Табаков, РБ: От нашата активност на 25 октомври зависят следващите четири години

Използвах кампанията преди всичко, за да популяризирам идеите си, каза кандидатът на РБ

Господин Табаков, остават броени дни до изборите. През кампанията открихте плаваща приемна, с която обиколихте всички населени места в общината. Как ви посрещнаха хората?
Исках да съм по-близо до бургазлии. Да вникна в проблемите и заедно с хората да търся техните решения. Хората ме посрещнаха много позитивно. Приемната ми се радваше на голям интерес. Представих им моята програма за следващите 4 години. Получих мнения и идеи от тях.

Кои са основните проблеми на крайните квартали на Бургас?
Бургас през последните години непрекъснато се развива. Това се дължи на управлението на досегашния кмет Димитър Николов, когото аз подкрепям. Оказа се обаче, че всяко малко населено място има своите недостатъци и проблеми. Най-голям от тях е транспортната схема – или няма автобус до даденото място или автобусите се движат през голям интервал от време. Хората се оплакват, че живеят близо до Бургас, а реално нямат много възможности за достъп до града. Недостатъчната инфраструктура, амортизираните детски площадки, недобрата среда при придвижване – разбити тротоари и алеи, достъпът до медицински услуги са само част от проблемите на хората в малките населени места. Например в кв. Долно Езерово има лекар, който работи само до 12 ч. на обяд. Много силно впечатление ми направи квартал Черно море.

От какво най-много се оплакват жителите на най-младия бургаски квартал?
Лошата инфраструктура е най-големият проблем на квартала. Престъпността е много висока, безработицата също. В кв. Черно море се нуждаят от базови условия за нормален живот. Там усетих най-голяма разлика от другите населени места. През следващите четири години това положение трябва да се промени и хората в този квартал наистина да усетят, че живеят в една от най-развитите общини на България.

Какво трябва да се промени в периферията на Бургас, за да се развие?
Мисля, че през последните два мандата общината се занимаваше с големите проблеми и създаването на основа за развитие. През следващия мандат трябва да преминем в друг етап. Управлението трябва да се насочи към интегрирането на периферията към центъра и решаването на напръв поглед малките проблеми. Нужно е да се привличат и насочват повече средства и инвестиции в по-изостаналите райони на общината. Бургас трябва да продължава да се развива като град, но той трябва да мисли за своето разширяване.

Какви бяха нагласите на хората за предстоящия местен вот?
Всички жители на населените места искат при тях да се случи развитие, каквото се случи в централните части на Бургас през последните години. Мисля, че това е постижима цел и аз ще работя за осъществяването й.

Какво обещахте на хората?
Не съм прекалявал с обещанията, защото зная, че не всичко ще зависи от моите лични усилия. Със сигурност ще отстоявам всяка точка от програмата си с всички сили. Надявам се след четири години да мога да им посоча колкото се може повече конретни резултгати от моята работа в следващия Общински съвет.

Водихте изключително силна кампания. Какви са ви очакванията от вота?
Използвах кампанията преди всичко, за да популяризирам идеите си. В този смисъл съм изпълнил голяма част от намеренията си. Надявам се хората да ме подкрепят, защото колкото по-голяма е подкрепата за мен в изборния ден, толкова по-лесно ще ми бъде да превърна идеите си в приоритети на общината. Искам да благодаря и на екипа си, в който се включиха десетки доброволци, симпатизанти и експерти. Всички тези хора са в основата на моята кампания и заедно показахме, че сме една от най-добре организираните политически структури в Булгас.

Защо трябва да гласуват бургазлии на 25-ти октомври?
Защото е важно за всеки жител на Бургас. От нашата активност на 25 октомври зависят следващите четири години. Надявам се, че хората ще направят своя избор и ще изберат най-доброто за себе си.

 

Източник: http://flagman.bg/article/88935

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!