Събития

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков се включи в шестото издание на Рибния фестивал в Царево

Живко Табаков се включи в шестото издание на Рибния фестивал в Царево

Съветникът на министъра на туризма Живко Табаков взе участие в официална церемония по откриването на шестото издание на Рибния фестивал в Царево. Събитието се състоя на 04 септември на пристанище „Мичурин“ и продължи до вечерта. Той прочете поздравителен адрес от името на министъра на туризма Николина Ангелкова, като изрази надежда, че честването на този фестивал ще събере отново стотици туристи от целия регион с богатата си и разнообразна програма.

Фестивалът се провежда за първи път преди шест години. Идеята е кулинарното състезание да стане традиционно в края на всяко лято и жителите и гостите на града да участват в състезание за приготвянето на деликатеси от риба.

По данни на общината тази година посетителите на събитието т.г. са били 6000 души. Събитието стартира с  регата за подводен риболов и музикална фиеста. В новосъздадената традиционна среща на местните жители и туристи бе включен за първи път велопоход.

В програмата на събитието се включиха Емо Чолаков и други известни лица, а Ути Бъчваров по традиция приготви миди с ориз по Царевски за хилядите присъстващи гости. Грижа за доброто настроение на всички се погрижиха музикантите от „България търси талант“ Виво Монтана, рок легендите БТР, Рафи и Rewind.

Източник: Министерство на туризма

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!