Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков: Ще сложа край на хабенето на пари и нерви заради некачествени ремонти и разбити улици

Живко Табаков: Ще сложа край на хабенето на пари и нерви заради некачествени ремонти и разбити улици

Не намирам за нормално Община Бургас да въвежда платено паркиране, а да не се грижи за проходимостта на тези пътни отсечки, при положение, че годишните приходи от „Синя зона”, които постъпват в общинската хазна, са над 2 милиона, каза още кандидатът за кмет

Ще работя, за да сложа край на хабенето на пари и нерви заради некачествени ремонти и разбити улици. Това каза кандидатът за кмет на Бургас от „Движение България на гражданите” Живко Табаков и допълни, че съгражданите ни заслужават администрация, която зорко да следи за качеството на ремонтите и да има смелостта да налага санкции на фирмите при лошо изпълнение на работата им.

Водачът на листата на ДБГ за Общински съвет поясни, че темата за ремонтите на бургаските улици e сред най-чувствителните сред съгражданите ни заради ниското качество на извършваните строителни дейности.

„Въпросът не е дали се ремонтират улиците, а как се прави това. Видно за всички ни е, че качеството на строителните дейности е ниско. Колкото и във времето Общината да е постигнала резултати за нови улици и булеварди, то самите бургазлии усещат, че нещата не са такива, каквито трябва да бъдат”, каза още Табаков.

Като пример той даде бул.„Захари Стоянов”, където ремонтните дейности започнаха още през пролетта и бяха инвестирани над 1,5 млн. лева. Дори след като от администрацията се похвалиха с официален край на строителството, ремонтните дейности продължиха, след като маркировката не бе довършена, а част от самата настилка пропадна. Именно тогава Табаков, в качеството си на общински съветник, отправи и питане до местната администрация дали ще се наложи парична санкция за некачествен ремонт на отсечката.

„През последните четири години получих и много жалби от бургазлии, живеещи в центъра на града, че улиците им попадат в обхвата на „Синя зона”, а са осеяни с дупки и имащи нужда от ремонти. Не намирам за нормално Община Бургас да иска паркирането по тях да бъде платено, а да не се грижи за проходимостта на тези пътни отсечки, при положение, че годишните приходи от „Синя зона”, които постъпват в общинската хазна, са над 2 милиона”, каза още кандидатът за кмет.

Кандидатът за кмет допълни още, че общинската администрация трябва и по-внимателно да обмисля времето, когато се извършват ремонтите. Често пъти бургазлии ставаха свидетели на строителни работи на важни пътни артерии през най-натоварените откъм трафик месеци, което бе предпоставка за пътно-транспортни произшествия и катастрофи. Именно затова Табаков смята графиците за бъдещи ремонти да бъдат прецизно обмислени.

 

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!