Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков: Външен инвеститор да развие туристическата автобусна линия в Бургас

Живко Табаков: Външен инвеститор да развие туристическата автобусна линия в Бургас

Опитът на Общината в тази посока бе порочен, заяви кандидатът за кмет Живко Табаков

Община Бургас трябва да вземе решение да бъде пусната на концесия туристическа автобусна линия в града на външен инвеститор, който да разработи маршрут и да предложи атракцията за туристите. Това мнение изрази кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков по време на поредното предаване, инициирано от него, свързано с темите, които вълнуват бургазлии.

„Има места за създаване на паркинги за туристически автобуси, откъдето могат да се организират обиколки на забележителностите на Бургас. Възможностите ни са големи и смятам, че в тази насока не е направено достатъчно. Преди години Община Бургас направи опит за туристическа автобусна линия, но за мен той бе порочен, защото линията бе възложена на „Бургасбус”, който няма нужната компетенция и интерес”, коментира кандидатът за кмет.

Той допълни, че през годините от местната администрацията са били вложени много средства в създаването на Морска гара, но така мечтаните круизни кораби ги нямало. В разговор с представители на бургаското пристанище, Табаков е разбрал, че през следващите 3 години в Бургас се очаква да пристигне едва един круизен кораб.

Друга тема, която Табаков засегна, бе и по-малкото целогодишни полети до Бургас.

„Общината взе решение да субсидира с 400 000 лева полети до Бургас, но ако искаме да привлечем авиокомпании към Бургас, трябва да се намеси и държавата. Туристическият бранш също трябва да подготви услугата си така, че тя да бъде целогодишна. Не е маловажно и Община Бургас да бъде по-активна зад граница и да има по-голяма реклама”, призова още кандидатът за кмет.

 

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!