Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков: Въпрос на чест е България да защити ритнатата от шведски турист камериерка

Живко Табаков: Въпрос на чест е България да защити ритнатата от шведски турист камериерка

Клиентите може и да са повече от 17 вида, но като те ритнат, ще тръгнеш ли да им бършеш обувките, пита риторично Живко Табаков
 

"Не съм съгласен, че България трябва да мълчи по случая с ритнатата от шведски турист камериерка в Слънчев бряг. Въпрос на чест, себеуважение и национално достойнство е да не си заравяме главите в пясъка и да търсим оправдания за подобни престъпни деяния".

Това коментира председателят на Комисията по туризъм към Общинския съвет в Бургас Живко Табаков по повод изказването на председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин да не се шуми около случая с ритнатата камериерка, за да не обидим скандинавците.

"Истина е, че през този летен сезон скандинавските туристи ще ни донесат солидни приходи. Истина е, че с клиент не се спори и винаги има право – правило! Но също така е истина, че ние, които работим в сектора и се грижим за комфорта на гостите, заслужаваме добро отношение. Нека не забравяме, че на първо място сме хора и след това професионалисти", подчерта Живко Табаков.

Той изрази позиция, че шведският турист, позволил си да упражни физическо насилие над грижещ се за приятното му пребиваване в страната служител, трябва да понесе цялата тежест на закона, без никакво съмнение.

"Родният туризъм се нуждае от положителна реклама безспорно, но не и от лицемерна. Клиентите може и да са повече от 17 вида, но като те ритнат, ще тръгнеш ли да им бършеш обувките?", попита още риторично Табаков.

 

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!