Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков: Велостоянки трябва да има пред всички обществени сгради в Бургас

Живко Табаков: Велостоянки трябва да има пред всички обществени сгради в Бургас

Над 1,5 млн. лева бяха инвестирани в ремонта на бул. „Захари Стоянов”, но работите по него продължават, маркировката не е довършена, знаците стоят по улицата, а част от самата настилка вече е пропаднала, сигнализира Табаков

Задължително е в Бургас да бъдат изградени още велостоянки. Това каза кандидатът за кмет Живко Табаков по време на поредното предаване, организирано от него, свързано с проблемите, които вълнуват бургазлии. Темата тази седмица бе Транспорт.

„През последните години виждаме, че започна да се оформя все по-голяма велосипедна култура в града. Трябва да се направи още, за да може бургазлии да не разглеждат предвижването с велосипед като начин за спорт или разходка, но и като алтернатива на автомобилите. Това означава, че пред всички обществени сгради трябва да бъдат поставени велостоянки, а съществуващите да бъдат увеличени”, категоричен бе кандидатът за кмет.

По време на предаването Табаков не пропусна и темата за ремонтите по бургаските улици и тяхното качество.

„Въпросът не е дали се ремонтират улиците, а как се прави това. Качеството на ремонтите е ниско. Внесох и питане за ремонтните действия по бул. „Захари Стоянов”, където смятам, че бургазлии бяха изключително търпеливи. Над 1,5 млн. лева бяха инвестирани, но работите по него продължават, маркировката не е довършена, знаците стоят по улицата, а част от самата настилка вече е пропаднала. Зейна огромна дупка, която преди дни бе допълнително оправяна. Колкото и във времето Общината да е постигнала резултати за нови улици и булеварди, то самите бургазлии усещат, че нещата не са такива, каквито трябва да бъдат”, каза още Табаков.

 

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!