Новини

Какво се случва покрай мен

Живко Табаков: Задължително е изграждането на още паркинги в Бургас

Живко Табаков: Задължително е изграждането на още паркинги в Бургас

Предизборните обещания на Димитър Николов от 2015 за многоетажни такива не се сбъднаха, припомни Табаков

Кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков определи като задължително изграждането на още паркинги в Бургас. Това стана по време на поредното предаване, инициирано именно от него, свързано с темите, които вълнуват бургазлии. Акцентът тази седмица бе Транспорт.

„Вярно е, че няма места за изграждане на големи общински такива, но администрацията трябва да се реабилитира по някакъв начин, защото през годините в градоустройството са допускани много грешки. Издавани са необмислени разрешителни за строителство и сега централната част на Бургас е толкова наситена, че се съмнявам вече да е възможно да открием нови терени за паркиране”, каза още кандидатът за кмет.

Той припомни, че през 2015 година в предизборната програма на Димитър Николов е било заложено да бъдат изградени многоетажни паркинги, но до този момент това така и не се случило, като оправданията на Общината били основно липсата на средства и терени.

„Като кандидат за кмет имам няколко предложения, които ще представя през септември”, сподели Табаков.

Гости в предаването на Табаков тази седмица бях Манол Тодоров, национален координатор на сдружение „SOS-ПТП”, и Стоян Грозев, областен координатор на ДБГ.

„С въвеждането на „Синята зона” се урегулира движението в централната част на Бургас. Според Закона за устройство на територията за строеж на всяка една сграда, всеки един апартамент трябва да бъде обезпечен с гараж. Виждам обаче, най-вече във „Възраждане”, че всеки един от тези гаражи е превърнат в магазин”, коментира Грозев.

Тодоров допълни от своя страна, че паркирането в Бургас е сложна тема, която ставала все по-важна за бургазлии.

„Синята зона” облекчи паркирането в централната част, но „Зелената” по никакъв начин не спомогна за урегулирането на нещата около Морската градина. Пример е паркингът до Северния плаж в Бургас, където да си намериш място през лятото е почти невъзможно”, допълни още Тодоров.

 

Споделете в:

Последвайте ме в

Социалните мрежи!